Θέλησε να τη στέψει και «Αθάνατη»!

Θέλησε να τη στέψει και «Αθάνατη»!

Εκτός από πρέσβη εκ προσωπικοτήτων

Παρ’ ολίγον και… «αθάνατη» η Κατερίνα Παναγοπούλου! Αποκαλύπτεται τώρα ότι η κυβέρνηση αλλά και προσωπικά ο πρωθυπουργός είχαν επιχειρήσει με νόμιμους, αλλά και πλάγιους τρόπους να ανακηρυχθεί ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Στο πλαίσιο προφανώς της… μακρόχρονης φιλίας και της συνεργασίας που συνδέει τον κ. Τσίπρα με την κα. Παναγοπούλου.

Η πρώτη απόπειρα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ, γερμανό Τ. Μπαχ. Επιστολή η οποία κατέληξε στο… καλάθι των αχρήστων, πέραν των άλλων και διότι δεν είθισται ένας απλός υφυπουργός να διατυπώνει τέτοιου είδους αιτήματα προς τον επικεφαλής της ΔΟΕ.

Η δεύτερη απόπειρα να ανακηρυχθεί «αθάνατη» η κα. Παναγοπούλου έγινε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, αυτήν τη φορά ανεπίσημα και στο παρασκήνιο. Κάτι που, όπως λένε οι φήμες, είχε προκαλέσει τη δυσφορία και τον εκνευρισμό του Τ. Μπαχ.

Ο τελευταίος θεώρησε «πολιτική παρέμβαση» την κίνηση αυτή του πρωθυπουργού και απέρριψε κατηγορηματικά το «αίτημα», με την επισήμανση μάλιστα ότι η κα. Παναγοπούλου δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για να γίνει μέλος της ΔΟΕ.

Δεν ήταν ωστόσο η μοναδική παροχή του πρωθυπουργού προς την κ. Παναγοπούλου από το 2015 και εντεύθεν. Όπως αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ» (στο φύλλο της Κυριακής του Πάσχα), την είχε διορίσει και πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, με διετή θητεία και αρμοδιότητα «την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της ομογένειας».

Ο τίτλος του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων είθισται να απονέμεται σε πρόσωπα με αυξημένο κύρος και επιρροή, ούτως ώστε με τη δράση τους να προωθούν τα συμφέροντα της χώρας. Η κ. Παναγοπούλου δεν συγκεντρώνει τα συ­γκεκριμένα χαρακτηριστικά και ήταν μια επιλογή στο πλαίσιο της φιλικής της σχέσης με τον κ. Τσίπρα.

Φωτό: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ