Παρουσίαση βιβλίου: “Το μυστικό του δράκου” του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου: “Το μυστικό του δράκου” του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

Ελάτε Να Γνωρίσουμε Μαζί Το Μυστικό Που Κρύβει Ο Δράκος…
Στο Πλαίσιο Της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (9-12 Μαΐου 2019, HELEXPO), Οι Εκδόσεις ΖΗΤΗ, Ο Συγγραφέας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος Και Ο Εικονογράφος Αλέξης Φραγκούλης, Σας Περιμένουν Το Σάββατο 11 Μαΐου Και Ώρα 17.00-18.00 (Αίθουσα 2, Παιδική Γωνιά, Περίπτερο 13) Να Το Ανακαλύψετε!
Θα Ακούσουμε Ζωντανή Μουσική, Θα Φτιάξουμε Ατομικές Χειροτεχνίες Και Θα Γίνουμε Όλοι Μια Μεγάλη Παρέα Μέσα Από Τη Διαδραστική Αφήγηση Του Παραμυθιού!


Συγγραφέας
Kωνσταντίνος Αντωνόπουλος
Εικονογράφηση
Αλέξης Φραγκούλης

Μια φορά κι έναν καιρό, στη μέση ενός καταπράσινου δάσους, υπήρχε ένα μικρό χωριό, όμορφο σαν από παραμύθι.
Η ζωή σε αυτό κυλούσε ήρεμα, μέχρι τη μέρα που έκανε την εμφάνισή του ένας πανίσχυρος δράκος, ζητώντας από τους κατοίκους να του προσφέρουν το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο και δίνοντάς τους τρεις μέρες διορία.
Εάν τα κατάφερναν, θα έφευγε για πάντα μακριά.
Εάν όμως όχι, τότε θα κατέστρεφε το χωριό απ’ άκρη σ’ άκρη.
Ποιος άραγε θα είχε το θάρρος να αναμετρηθεί μαζί του και να σώσει το χωριό;
Ίσως τελικά η λύση στον δύσκολο γρίφο του δράκου να βρίσκεται εκεί που δεν την προσδοκά κανείς…

Απόσπασμα βιβλίου

Ήταν ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό. Ο ήλιος φώτιζε τον καταγάλανο ουρανό και ζέσταινε γλυκά το μικρό χωριό στη μέση του δάσους. Ο Φίλιππος, τρέχοντας σχεδόν, πήρε τον δρόμο για το σχολείο, που βρισκόταν στην άλλη άκρη του χωριού. Περπατούσε και σκεφτόταν τις διακοπές που πλησίαζαν. Πόσα σχέδια είχε καταστρώσει στο μυαλό του για αυτό το καλοκαίρι! Παρέα με τους φίλους του, την ατρόμητη ομάδα των «Μικρών Εξερευνητών», θα περπατούσαν το δάσος απ’ άκρη σ’ άκρη και θα ανακάλυπταν καινούργιες μεριές. Και ποιος ξέρει, ίσως επιτέλους κατόρθωναν να φτάσουν μέχρι το Μυστικό Ξέφωτο και να δουν από κοντά τη Μαγεμένη Βελανιδιά και το σπίτι των Ξωτικών, για τα οποία είχε ακούσει τις πιο απίθανες ιστορίες από τον μπαμπά του!
Αυτές οι σκέψεις γύριζαν στο μυαλό του μικρού αγοριού όταν, λίγο πριν φθάσει στο σχολείο, ένιωσε ένα απαλό αεράκι να του χαϊδεύει το πρόσωπο και ένα παράξενο βουητό έφθασε στα αυτιά του. Το βουητό αυτό ολοένα και μεγάλωνε, σαν κάτι να πλησίαζε στο χωριό. «Πολύ περίεργο!», σκέφτηκε το μικρό αγόρι και συνέχισε τον δρόμο του. Ξαφνικά, ο ουρανός σκοτείνιασε μονομιάς. «Μα πού στο καλό βρέθηκε αυτό το σύννεφο;», αναρωτήθηκε τότε ο Φίλιππος και έστρεψε το βλέμμα του στον ουρανό. Όμως, αυτό που αντίκρισε τον άφησε με το στόμα ανοιχτό!…


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Πάτρα.
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με το Θεατρικό Παιχνίδι σε σχολεία, ενώ εργάζεται στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο “Το Μικρό Γυρί” στην Πάτρα.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.
Από τις Εκδόσεις Ζήτη κυκλοφορούν επίσης τα παραμύθια του “Οι χαμένοι φεγγαροκαθρέφτες” και “Οι μάγοι των χρωμάτων” (1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού από τον “Μύλο των Ξωτικών”).

…και τον εικονογράφο

Ο Αλέξης Φραγκούλης γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία ενώ ασχολείται με την παιδική εικονογράφηση.
Το 2006 κέρδισε το Α’ Βραβείο Ζωγραφικής στους Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων ενώ το 2012 κέρδισε το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη στον διαγωνισμό αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού.
Το 2015 εκδόθηκε η πρώτη του εικονογραφημένη του δουλειά με τίτλο “Το Παράθυρό μας” από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ.
Ακολούθησαν τα “Ένα πεφταστέρι για το Φοίβο” και “Ψάρια στο βυθό με πλακάτ και με πανό” από τις εκδόσεις ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ.

Ακολουθήστε τον Αλέξη: https://www.facebook.com/alexfragoulisofficial/


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ

Κατηγορία: Παιδικά Βιβλία, Παραμύθια
ΙSBN 978-960-456-515-3


Σχολιάστε εδώ