Κ. ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ: Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα σε όποιον μιλά ελληνικά

Κ. ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ: Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα σε όποιον μιλά ελληνικά

“Στην αρχή ήταν τα ψέματα. Πριν, αλλά και μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε ψέματα σε όποιον μιλά ελληνικά. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Τα ξέρουν από πρώτο χέρι οι Έλληνες πολίτες” ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.

Στη συνέχεια ήρθε η αποτυχία:

o Οι νόμοι που γύρισαν δεκαετίες πίσω την παιδεία, με αποκορύφωμα την αθλιότητα του ασύλου
o Το δόγμα «κάντε ότι κοιμάστε» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
o Τα 125 θύματα στο Μάτι και στη Μάνδρα
o Τα 100 δις που φορτώθηκαν στην πλάτη οι Έλληνες φορολογούμενοι από τα πειράματα του κ. Βαρουφάκη.
o Η οπισθοδρόμηση της οικονομίας που το ’14 έβγαινε στο ξέφωτο.
o Tο πρωτάθλημα που δυστυχώς έχουμε στην αύξηση των φόρων από το ‘15 και μετά ανάμεσα σ’ όλες τις 40 χώρες του ΟΟΣΑ.
o Η τελευταία θέση στην Ευρώπη για το 2018 στις επενδύσεις, που είναι, φυσικά, προϋπόθεση για ποιοτικές νέες δουλειές.
o Αλλά και η μείωση των επενδύσεων το ’18 σε σχέση με το ’17, ενώ υποτίθεται ότι μπαίνουμε σε περίοδο άνθισης.
o Ένα στοιχείο τα λέει όλα: Το 2018 είχαμε το 1/3 των επενδύσεων που είχαμε το 2007!

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην οικονομία. Και τώρα, πάλι, ακολουθεί τον γνωστό της δρόμο. Τον δρόμο της εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών.
Αφού επέβαλε βαριά φορολογικά μέτρα, επιστρέφει στους φορολογούμενους το ένα δέκατο αυτών που τους πήρε και πανηγυρίζει! Θέλει να την ευχαριστήσουμε γιατί προσπαθεί να γυρίσει εκεί που παρέλαβε τα πράγματα το 2014, αφού προηγουμένως έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ακόμη περισσότερο τους μεσαίους και τους φτωχούς, που πλήρωσαν το μάρμαρο με την άνευ προηγουμένου αύξηση των έμμεσων φόρων.
Θέλω να σταθώ, όμως, περισσότερο σε κάτι άλλο, που συνδέεται με το πολιτικό ήθος αυτής της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι εκφράζει το νέο και το προοδευτικό.

Τα πράγματα ξεκίνησαν να στραβώνουν από την αρχή.
o Ξεκινήσατε με τη γάτα των Ιμαλαΐων.
o Ακολούθησαν οι Καλογρίτσες με τα βοσκοτόπια.
o Και οι επαφές στο Μαξίμου με τον κ. Μαρινάκη που τώρα τον κατηγορείτε για τα μύρια όσα.
o Ο ένας και μοναδικός φόρος που μειώσατε που ήταν ποιος; Ο φόρος στα καζίνο!
o Η ρύθμιση που ψηφίσατε η οποία ενισχύει τις πολυεθνικές -προσέξτε, τις πολυεθνικές- φαρμακευτικές εταιρίες!
o Και φυσικά, οι Πετσίτηδες και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη.
o Αλλά και η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο πλαίσιο της μάχης σας ενάντια στη διαπλοκή.

Και φτάνω στα πιο επίκαιρα θέματα. Δεν θα επαναλάβω αυτά που έχουν ειπωθεί. Θέλω, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να σας κάνω δύο ερωτήματα. Και θέλω, αν δεν τα απαντήσετε δημόσια, τουλάχιστον να τα απαντήσετε στη συνείδησή σας:

o Πρώτο ερώτημα: Αν δεν κάλυπτε ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη -και να σημειώσω ότι χθες με την τοποθέτησή του τα έκανε ακόμα χειρότερα, διότι για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είπε ότι τον «περιφέρουμε ως γλάστρα». Ότι είναι, δηλαδή, μειωμένης νοημοσύνης και τον κάνουμε ό, τι θέλουμε. Αν δεν κάλυπτε, λοιπόν, και δεν επιβράβευε ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη, θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για τη δημοκρατία μας; Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για την ανθρωπιά μας; Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για σας τους ίδιους; Απαντήστε! Και κυρίως, εσείς που λέτε ότι είστε ευαίσθητοι, απαντήστε στους εαυτούς σας! Στη συνείδησή σας!

o Δεύτερο ερώτημα: Ήταν υποχρεωμένος, για να ξεκουραστεί ο κ. Τσίπρας, ακόμη περισσότερο μετά το Μάτι, να πάει κρυπτόμενος να κάνει διακοπές σε ένα κότερο; Ήταν η μόνη επιλογή που είχε; Εγώ δεν ενοχοποιώ τα κότερα, παρ’ ότι δεν έχω κάνει ποτέ διακοπές σε κότερα. Λέω όμως ότι ενώ ο ίδιος -όχι εμείς- είχε μιλήσει για αυτούς που πάνε

στα κότερα, ενώ ίδιος μιλούσε και μιλάει για τις ελίτ, θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος να κάνει διακοπές ήταν στα κότερα των ελίτ; Και, μάλιστα, την ώρα που, και σήμερα ακόμα, λέτε ότι είστε εναντίον των ελίτ και ότι είστε κυβέρνηση των πολλών! Δεν είστε κυβέρνηση των πολλών. Είστε μια κυβέρνηση που εξαπατά τους πολλούς. Μια κυβέρνηση που περιφρονεί τους πολλούς και δείχνει απίστευτη υποκρισία, ιδιαίτερα απέναντι στους ψηφοφόρους της. Σε αυτούς είστε κυρίως εκτεθειμένοι. Διότι αυτοί ήταν που σας είχαν πιστέψει. Μια κυβέρνηση που έγινε καθεστώς σε τέσσερα, μόλις, χρόνια.

Η δική μας πρόταση μομφής, λοιπόν, στην πραγματικότητα είναι πρόταση για ένα νέο αξιακό πλαίσιο.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν απευθύνεται μόνο στους δεξιούς και τους κεντρώους ψηφοφόρους. Απευθύνεται και στους αριστερούς που έχουν εξαπατηθεί οικτρά από αυτή εδώ την κυβέρνηση, Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

Και τους λέμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Μακριά από το πολιτικό θέατρο. Μακριά από τον κυνισμό. Μακριά από την περιφρόνηση, όχι μόνο των αξιών του τόπου μας, αλλά και της νοημοσύνης των ψηφοφόρων!

Η χώρα χρειάζεται να αναπνεύσει. Να γίνει μια κανονική χώρα. Μια χώρα όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να οραματίζονται, να ελπίζουν και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Ε λοιπόν αυτή η πορεία θα ξεκινήσει από τις 26 Μαΐου, όταν οι Έλληνες πολίτες θα σας στείλουν ένα βροντερό μήνυμα.

Ένα μήνυμα που θα γίνει ακόμα ισχυρότερο, όχι μόνο με αυτά που έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα, αλλά και με την απίστευτα κυνική στάση του πρωθυπουργού και της στενής ηγετικής ομάδας, που πεισμώνουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν ακόμα περισσότερο να πει: «Φτάνει πια! Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ