Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Βουκουρεστίου – Ελεύθεροι 12 από τους 15 προσαχθέντες για τις καταστροφές

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Βουκουρεστίου – Ελεύθεροι 12 από τους 15 προσαχθέντες για τις καταστροφές

Πρωινή επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στον τόπο των καταστροφών  προκειμένου να σχηματίσει  γνώμη από κοντά για τις ζημιές που υπέστησαν τα καταστήματα στην οδό Βουκουρεστίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα παράπονα πολλών κατοίκων  και καταστηματαρχών  που ζήτησαν να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους είπε ότι, εφ’ όσον η ΝΔ αναλάβει μετά τις εκλογές αυτό την επόμενη μέρα η ανομία θα σταματήσει και δεν μπορεί να είναι όμηρος η κοινωνία, το κέντρο της Αθήνας, 30 ανθρώπων.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ είναι αόρατες στον κ Μητσοτάκη απάντησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη :

«Ο κ. Μητσοτάκης μετεωρίζεται από την λασπολογία στην τρομολαγνεία και τον απύθμενο λαϊκισμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, τρομοκρατημένος από τις αντιδράσεις ακόμα και στελεχών του κόμματός του για το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του στη Βουλή, προσπαθεί απελπισμένα να αλλάξει την ατζέντα, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στο προσφιλές του θέμα περί βίας και ανομίας. Κάνει ότι δεν βλέπει τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας που γίνονται σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και αλλού, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δήθεν υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης, για μία ακόμη φορά, δυσφημεί συνειδητά την εικόνα της χώρας και αρέσκεται να μοιράζει ανέξοδα υποσχέσεις για μαγικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν κλείνει τα μάτια. Ας γνωρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν παραπλανάται από τα ψεύδη και την υποκρισία…».

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του αναφέρει  ότι η ασυλία που ουσιαστικά απολαμβάνουν τα μέλη των συμμοριών που βανδαλίζουν και καίνε ό,τι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν έχει αποθρασύνει τους χουλιγκάνους και τους έχει πολλαπλασιάσει. Οι υπουργοί της κυβέρνησης θα πρέπει να πάψουν να αδρανούν. Προσθέτει επίσης στην ανακοίνωση ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες οι ευθείες απειλές εναντίον δικαστών (αν τολμήσουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των μασκοφόρων υπερασπιστών του δικαίου) είναι μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Έντονα αντέδρασαν για την επίθεση στη Βουκουρεστίου ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών. Ο πρόεδρος του Σταύρος Καφούνης δήλωσε πως  «Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!»

Πηγή-φωτο: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ