«Κατασκόπους» σε όλα τα εκλογικά κέντρα βάζει η ΝΔ

Τοποτηρητές και στο τελευταίο εκλογικό κέντρο της χώρας σκοπεύει να στείλει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές, προκειμένου να παρακολουθήσουν στενά (ελέγξουν) την εξέλιξη της διαδικασίας. Επίσημα αυτό που τους ανησυχεί είναι το… αλαλούμ που ενδεχομένως θα προκύψει από τις πολλαπλές κάλπες που θα στηθούν (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τοπική αυτοδιοίκηση).

Οπότε οι δυσλειτουργίες, τα λάθη και οι αστοχίες θα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ιδίως σε περιοχές εκτός λεκανοπεδίου, όπου οι πολίτες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τη διαδικασία. Ανεπίσημα, στην Πειραιώς φοβούνται –αποφεύγουν να το πουν ευθέως– πιθανές «αλχημείες» προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποστροφή «είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν την εξουσία» είναι η μόνιμη επωδός όσων λένε υψηλόβαθμα στελέχη της παράταξης.

Από τις αρχές σχεδόν του 2019 η Πειραιώς προσπαθεί να συγκροτήσει ένα σώμα εθελο­ντών που την ημέρα των εκλογών θα εγκατασταθούν σε όλα τα εκλογικά κέντρα ως εκπρόσωποι του κόμματος. Για τον σκοπό αυτό θα χρειαστεί να επιστρατευθούν περί τα 22.000 άτομα, πλην όμως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει ο αριθμός να αυξηθεί και άλλο με στόχο να υπερβεί τους 40.000. Ούτως ώστε όχι απλά να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, αλλά να υπάρχουν και εφεδρικοί σε περίπτωση που την τελευταία στιγμή κάποιοι δηλώσουν κώλυμα. Καθένας εξ αυτών παραμονές των εκλογών θα πάρει «φύλλο πορείας» για το εκλογικό κέντρο που θα πάει ως εκπρόσωπος του κόμματος.

Ενισχυμένη παρουσία θα έχει, σύμφωνα πά­ντα με τις πληροφορίες, η ΝΔ και στο κέντρο συλλογής των αποτελεσμάτων. Στο μυαλό των παλαιότερων υπάρχουν τα γεγονότα στις εκλογές του 2000, οπότε και είχαμε τη μεγάλη ανατροπή, όταν η ΝΔ… κοιμήθηκε κυβέρνηση και ξύπνησε αντιπολίτευση. Η νίκη τότε του ΠΑΣΟΚ συνοδεύθηκε με θεωρίες συνωμοσίας, εικασίες και σενάρια ως προς το αν η ανατροπή αυτή ήταν φυσιολογική ή όχι. Θεωρίες που παραμένουν ενεργές μέχρι και σήμερα.

Φωτό: thetoc.gr


Σχολιάστε εδώ