Νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες

Νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες

Η χορήγηση αδειών στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς θα καθυστερήσει και άλλο, όπως όλα δείχνουν. Αιτία, οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται για τα κριτήρια των αδειών.

Ο διάλογος με τους ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει εντοπίσει αδυναμίες και εμπόδια στο να δοθούν άδειες με το ισχύον θεσμικό καθεστώς.

Το ΕΣΡ θεωρεί πως τα περιφερειακά κανάλια δεν μπορούν να πληρώσουν υψηλό τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς τα περισσότερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είναι θετικό στην πιθανότητα συμπράξεων και συνεργασιών μεταξύ των καναλιών ανά περιφέρεια, με στόχο να δημιουργηθούν σταθμοί που θα είναι βιώσιμοι.

Ο νόμιμος έλεγχος της ποιότητας τηλεοπτικών προγραμμάτων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως ορίζει ο νόμος τηλεοπτικής αδειοδότησης, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς λείπουν βασικά στοιχεία από τους υπό εξέταση σταθμούς. Το ΕΣΡ έχει καλέσει τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς να καταθέσουν στοιχεία για την κατανομή του προγράμματός τους όσον αφορά τις ενημερωτικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκπομπές.

Φωτο: kathimerini


Σχολιάστε εδώ