Κόντρα σε όλους η Φώφη

Κόντρα σε όλους η Φώφη

-Στη fake Αριστερά του Τσίπρα και στη βαθιά συντηρητική Δεξιά του Μητσοτάκη

Βαρόμετρο για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ αποτελεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με την ηγεσία του να εμφανίζεται σίγουρη για την τρίτη θέση. Η Φώφη Γεννηματά, που έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο κύκλο περιοδειών παράλληλα με τα στελέχη του κόμματος που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, θεωρεί ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη επιστροφή.
Ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα για τη Χαριλάου Τρικούπη, το οποίο θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει.

Σχετικά με τη μεγάλη εικόνα, μιλάνε αφενός για την άνοδο της Ακροδεξιάς και την είσοδο του ακροδεξιού VOX στο Ισπανικό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία του Φράνκο, αφετέρου για το γεγονός ότι και στην Ισπανία, όπως νωρίτερα στη Φινλανδία, ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας ανακάμπτει. Δεν παραλείπουν όμως να μιλήσουν και για τη μικρή εικόνα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «υπάρχει η προσπάθεια κάποιων να καπηλευθούν τα αποτελέσματα». «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει την επιλογή του, κανείς μας δεν έχει ξεχάσει τον εναγκαλισμό με τον επικεφαλής των Podemos, τον Iglesias, στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις», λένε και συμπληρώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να είναι μέλος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η Φώφη Γεννηματά λέει στους συνομιλητές της ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη «μεγάλη ανατροπή», την οποία το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να πετύχει στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν είτε το φθινόπωρο είτε νωρίτερα.

Ουσιαστικά, στη Χαριλάου Τρικούπη κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η προσεχής εκλογική μάχη συνιστά βαρόμετρο για την περαιτέρω πορεία του φορέα και υπό την έννοια αυτή σήμανε ένα ηχηρό καμπανάκι γενικής κινητοποίησης σε στελέχη και ψηφοφόρους. Επίσης δίνουν μεγάλη έμφαση στην επικράτηση υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο τους σε δήμους και περιφέρειες, όπου το ΚΙΝΑΛ παραμένει κυρίαρχη δύναμη.

Πλέον όλο και πιο δυνατά μιλάνε για την πιθανότητα το Κίνημα Αλλαγής να καταγράψει διψήφιο ποσοστό, επισημαίνουν όμως ότι αυτό ακόμα θέλει δουλειά, παρά το γεγονός ότι και η τελευταία μέτρηση έδειξε το κόμμα στην τρίτη θέση.
Στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αναγνωρίζουν όμως ότι πρέπει να αντέξουν στις συνθήκες ακραίας πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και πιστεύουν ότι χρειάζεται μια φωνή που θα σταθεί απέναντι στη «fake Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα» αλλά και στην «αδιόρθωτη και βαθιά συντηρητική Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν διμέτωπες επιθέσεις τόσο εναντίον του πρωθυπουργού όσο και εναντίον του προέδρου της ΝΔ, καθώς κεντρική επιδίωξη είναι εκτός από τον τερματισμό της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθούν και τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να προσδώσει προοδευτικό πρόσημο σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα με γνώμονα την εθνική συνεννόηση.


Σχολιάστε εδώ