K. Μητσοτάκης: Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος θα σας φωνάζει τώρα ο λαός

K. Μητσοτάκης: Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος θα σας φωνάζει τώρα ο λαός

«Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου»

«Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος.  Αλλά τέτοιον υποκριτή, σαν κι εσάς, κανέναν»

Σηκώνοντας το γάντι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ταύτισε ευθέως τον πρωθυπουργό με τον κ. Πολάκη «Ταυτίζεστε απόλυτα με τις συμπεριφορές του κ. Πολάκη, κ. Τσίπρα».

«Δεν είμαστε τηλεπερσόνες να πηγαίνουμε στην τηλεόραση και να κάνουμε νούμερα. Προκηρύξτε εκλογές και θα κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλετε» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε «Μετά την ήττα σας στις ευρωεκλογές ελάτε να μας πείτε πόσο σας αγαπάει ο ελληνικός λαός».


Τσίπρας λοιπόν και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σας συνδέει τελικά τόσο στενά με τον Πολάκη ώστε να ταυτίζεστε απόλυτα μαζί του. Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές σας διακοπές στις παραλίες των Σφακίων τις εποχές της ανεμελιάς


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την επιθετική ρητορική και για το θέμα με την καταστροφή στο Μάτι αλλά και για τον κ. Πολάκη. «Από το Μάτι, στον Πολάκη, από τον Πολάκη, στα κότερα, και από εκεί στη χθεσινή φιέστα της νέας δημαγωγίας. Είναι τα τελευταία τυράκια πριν από τη φάκα των εκλογών».

«Πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Ο πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί  δημοσιογράφους ότι θα βρεθούν «τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη».

«Ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον κ. Πολάκη. Επιλογή που αναδείχτηκε και  από τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Μάτι. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν. Και μαζί έριχναν ύστερα την ευθύνη στους κατοίκους και στα ΜΜΕ».

«Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. Δεν θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.  Όταν χτίζει με ακραία υποκρισία όλο το πολιτικό του αφήγημα στη δήθεν «μάχη κατά των ελίτ», τις οποίες δήθεν αντιμάχεται, την ώρα που, στα κρυφά, συναγελάζεται και συναλλάσσεται μαζί τους».

Για την κα Κ. Παναγοπούλου

«Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια. Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης.  Και άλλοι έχασαν εκλογές.  Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια.  Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος».


Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης.  Και άλλοι έχασαν εκλογές.  Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια.


Για τις μόνιμες εξαγγελίες παροχών

«Κανείς δεν γύρισε το κλίμα με προεκλογικές υποσχέσεις και παροχές. Κόψατε το ΕΚΑΣ. Προφανώς, δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη. Σήμερα, όμως όσα ψέματα κι αν ήρθατε να πείτε πάλι εδώ, τα ψέματα τελείωσαν».

Αναφερόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόγραμμα του κομματός του και το σχέδιο της Νέα Δημοκρατίας είπε «Κ. Τσίπρα, το σχέδιό μας είναι εδώ. Το ξέρετε. Είναι το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Άκουσα και σήμερα τον πρωθυπουργό να κατηγορεί πάλι μία Ν.Δ που δεν υπάρχει.  Να λέει ψέματα για την πολιτική μας. Να λέει ψέματα  -αυτός που επέβαλε 29 νέους φόρους – για τη δήθεν λιτότητα που εμείς θα επιβάλουμε. Να λέει ψέματα ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους – αυτός που κατάργησε το ΕΚΑΣ. Να λέει ψέματα ότι είναι πατριώτης, ενώ αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια».


Ανεβάσατε το ιδιωτικό χρέος στα 145 δις. Αυτήν την Ελλάδα θα παραδώσετε κ. Τσίπρα. Οχι και να κάνετε σκονάκι το δικό μας πρόγραμμα


Ενώ αναφερόμενος στις συντάξεις κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «δεν υπάρχει  13η σύνταξη. Υπάρχει προεκλογικό επίπεδο στους συνταξιούχους» και αναφερόμενος στο ΦΠΑ είπε σκωπτικά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε ενώ τον βρήκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στο 13% και «τώρα επαίρεστε για την μείωσή του». «Και τώρα μέσα στο αμόκ της προεκλογικής παροχολογίας του, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφορολόγητου. Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί την τροπολογία για το αφορολόγητο».

«Οι προοδευτικοί πολίτες, λοιπόν, έχουν το λόγο. Αυτοί θα κάνουν ξανά φωτεινή την Ελλάδα  και σε αυτούς απευθύνομαι. Τους καλώ να πουν όχι στην αδράνεια και στην ισοπέδωση προς τα κάτω. Στην αποχή και στις ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές. Το πρόγραμμά μας είναι συγκεκριμένο και ρεαλιστικό και κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Νέα Δημοκρατίας

«Το πρόγραμμά μας είναι συγκεκριμένο και ρεαλιστικό και κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
– Συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών –και, μάλιστα, σε ποσοστό διπλάσιο για τις χαμηλότερες αμοιβές.
– Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει την κατάργηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου και την εγκατάσταση ενός Ασφαλιστικού, παρόμοιου με αυτά που ισχύουν σε όλα τα προηγμένα κράτη.
– Θέλουμε μία Παιδεία με βάρος στην εξειδίκευση και συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.


Εμείς θέλουμε λιγότερες προσλήψεις από όσες σχεδιάζετε εσείς. Αλλά προσλήψεις στοχευμένες


«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που εκφράζει όλους τους Έλληνες.

Ευρωεκλογές

«Αλήθεια, με ποιους είστε στην Ευρώπη, κύριε Τσίπρα; Τι σκέφτεστε για τη νέα αρχιτεκτονική της; Και πώς θα συνδέσετε τις Βρυξέλλες με το Καράκας του κ. Μαδούρο; Ελπίζω να μην ορίστε, πάλι, ως «σύνδεσμο» τον κ. Παππά – με την ευγενή υποστήριξη των κυρίων Πετσίτη και Αρτεμίου».

«Στις διεκδικήσεις μας, λοιπόν, θα έχουμε ισχυρούς συμμάχους, όπως ήδη φαίνεται από την συζήτηση που ανοίξαμε για τα βαριά πλεονάσματα. Κι αυτό θα μεταφραστεί σε λιγότερους φόρους για τους Έλληνες. Στέλνουμε έτσι το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που λαχταρούν όλοι οι Έλληνες. Θα είναι εξάλλου η πρώτη ευκαιρία να εκφραστεί στην κάλπη η βουβή οργή του «ως εδώ» που αισθάνονται οι Έλληνες». «Στις 26 Μαΐου, λοιπόν, καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να στείλουν μήνυμα ελπίδας καθαρό και βροντερό. Μήνυμα αλλαγής κι αισιοδοξίας» κατέληξε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σχολιάστε εδώ