Άλλο 1,1 δισ. ευρώ περίσσευμα βρήκαμε!

Άλλο 1,1 δισ. ευρώ περίσσευμα βρήκαμε!

Λεφτά με ουρά…

-Έχουμε τώρα καβάντζα 7,3 δισ. ευρώ, ποιος μας πιάνει…

Τα γυαλιά σε όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς υπουργούς που πέρασαν από την Καραγιώργη Σερβίας βάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όλοι έλεγαν ότι το Ταμείο του κράτους είναι μείον, κάτι στο οποίο συνέβαλε και ο προκάτοχος του τωρινού κλειδοκράτορα του Θησαυροφυλακίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και τελικά μόνο ο Τσακαλώτος βρήκε χρυσάφι, αδειάζοντας τις φίρμες του ΔΝΤ και όλων γενικά των «θεσμών», που δέκα χρόνια τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο και έχουν βάλει στη… δίαιτα όλο τον ελληνικό λαό.

Πού οφείλεται το επίτευγμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος να μην ξεχνάμε ότι έχει στον νου του κάποια στιγμή να διεκδικήσει την πρώτη θέση στο… τρένο; Το εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91,6 της Πρέβεζας, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του: «Τώρα που είμαστε εκτός Μνημονίου μπορούμε να σχεδιάζουμε με πολιτικές που δεν περιμένουμε το τέλος του χρόνου, γιατί εμείς κάνουμε καλούς υπολογισμούς, ξέρουμε πώς πάει η οικονομία και έχουμε δείξει ότι κάνουμε πολύ καλύτερους υπολογισμούς από τους υπολογισμούς που κάνουν οι “θεσμοί”».

Αποτέλεσμα, έχει στο Ταμείο έξτρα λεφτά από αυτά που είχε υπολογίσει, άλλο 1,1 δισ. ευρώ. Που σημαίνει ότι το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει στο 4,1% του ΑΕΠ από 3,6% του ΑΕΠ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2019. Ήτοι, πλεόνασμα 7,3 δισ. ευρώ από 6,2 δισ. ευρώ.

Με μια μικρή λεπτομέρεια: Και ο προϋπολογισμός αυτός είναι έργο Τσακαλώτου, που σημαίνει ότι και ο ίδιος κάπου έπεσε έξω. Αυτό, όμως, είναι δευτερεύον από τη στιγμή που έχουμε πλεόνασμα 7,3 δισ. ευρώ… Ποιος τολμάει να αμφισβητήσει ότι η ελληνική οικονομία πετάει με πιλότο τον Τσακαλώτο;

Υπάρχει, όμως, μια έντονη ανησυχία: Μη μας αρπάξει τον Ευκλείδη το ΔΝΤ και πάμε χαμένοι, ξανά στο μαγκανοπήγαδο.


Σχολιάστε εδώ