Αλ. Τσίπρας: Ψήφος στη ΝΔ ψήφος για να γίνει ο Βέμπερ Πρόεδρος

Αλ. Τσίπρας: Ψήφος στη ΝΔ ψήφος για να γίνει ο Βέμπερ Πρόεδρος

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης της χώρας»

«Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής αλλά και στις 26 Μαΐου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης, ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών, που αφορά την ερχόμενη τετραετία» ανέφερε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενος προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κατηγόρησε για αφανισμό του 1/3 της οικονομίας. «Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι το σχέδιο που αφάνισε το ένα τρίτο της οικονομίας, που έριξε στον Καιάδα τους συνταξιούχους,που διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, που επέβαλε εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, που εκτίναξε την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά».

«Θα οδηγήσουμε τη χώρα ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ; Σε ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ; Σε μισθούς και συντάξεις πείνας; Σε ένα διαλυμένο κοινωνικό κράτος, εν ονόματι μιας δήθεν ανάπτυξης, που δεν θα είναι παρά ο πλουτισμός των λίγων, εις βάρος των πολλών;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει σκωπτικά: «Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια, μπήκαμε στην εποχή της ελληνικής τραγωδίας, γιατί ; Επειδή ΕΣΕΙΣ είχατε αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη, απροστάτευτη στο πελατειακό κράτος και στη διαφθορά.Μια χώρα που έκανε Ολυμπιακούς αγώνες ξοδεύοντας δισεκατομμύρια αλλά δε μπόρεσε να χτίσει ένα κοινωνικό κράτος αξιοπρέπειας».


Αγωνιστήκαμε για να φέρουμε ξανά τη χαμένη αξιοπρέπεια ενός λαού. Που απαίτησε δικαιοσύνη. Όχι χάρες, όχι δώρα. Αλλά σεβασμό.


Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Σφίξαμε τα δόντια και εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά. Μοιράσαμε όσο πιο δίκαια γινόταν τα βάρη. Αλλά ακόμα και μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες, ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες μας.

Εμείς επιστρέψαμε την υπεραπόδοση της οικονομίας στους συμπολίτες μας. Για τρία συνεχόμενα χρόνια. Γιατί αυτά τα χρήματα τους ανήκουν. Γιατί οι θυσίες είναι οι κόποι τους και πρέπει να ανταμειφθούν. Και έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα πορεία αποκατάστασης των αδικιών και οργάνωσης της επόμενης μέρας για την πατρίδα μας. Φυσικά όλα όσα ανακοινώσαμε χθες και θα νομοθετηθούν άμεσα για φέτος:
-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13% και μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης στον συντελεστή του 13% (από 24%)
-Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το συντελεστή του 13% στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6%. Μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό αλλά και επιχειρήσεις».
– Η ανεργία μειώθηκε 10 μονάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Είναι ακόμα στο 18%. Δεν γυρίσαμε στο 2009.


Θέλω όμως να σας ρωτήσω: Όλα αυτά είναι παροχές, είναι κόλπα, είναι δώρα;
¨Όχι κυρίες και κύριοι βουλευτές. Δεν είναι παροχές, δεν είναι κόλπα, δεν είναι δώρα. Είναι δικαιοσύνη.
Θα περάσουμε, θα το δείτε, πολύ ωραία την επόμενη εβδομάδα.
Τα μέτρα θα τα ψηφίσετε όλα. Ενα προς ένα. Θα πείτε ναι σε όλα. Το μαρτύριο θα το υποστείτε!


Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία επίθεση στον κ. Μητσοτάκη ρωτώντας τον «αρνείστε την τηλεοπτική αντιπαράθεση; Γιατί κρύβεστε; Να βάλουμε μοντερέιτορ τον κύριο Πορτοσάλτε;»

«Η δική σας προγραμματική πρόταση ποια είναι; Τα κουτσομπολιά, Οι δολοφονίες χαρακτήρων,  Η λάσπη και το ψέμα;»


Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό κ. Μητσοτάκη για το θέμα του αφορολογήτου.
Θέλετε να κρύψετε το σχέδιό σας επειδή είναι το σχέδιο του ΔΝΤ, που καλά γνωρίζει ο ελληνικός λαός


Αναφέρθηκε με σκληρά λόγια και στον αρχηγού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος λέγοντας: «Bγήκε ο κος Βέμπερ να τοποθετηθεί για το σχέδιο μας. Και ενώ εσείς ψελλίζατε ότι σας αντιγράφουμε, αυτός είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε ελαφρύνσεις στους πολλούς. Θέλει, δεν θέλει ο κύριος Βέμπερ θα τα ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα». Το σχέδιο αυτό θα υπηρετηθεί αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και αν δεν είναι πρόεδρος της Κομισιόν ο κ. Βέμπερ» κατέληξε ο πρωθυπουργός στην αναφορά του στην χθεσινή ανακοίνωσή του στο twitter.

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στο θέμα των προηγούμενων ημερών ποα αφορά τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Κιμπουρόπουλο είπε:  «Χρησιμοποιείτε τον κ. Κιμπουρόπουλο κ. Μητσοτάκη. Εμείς τους ΑΜΕΑ τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό».

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας για την ενίσχυση των πολλών. Αλλά ζητώ  και ψήφο μομφής και καταδίκης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη του κ. Βέμπερ, του ΔΝΤ», κατέληξε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ