Live: Ανακοίνωση μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης από τον Αλέξη Τσίπρα

Live: Ανακοίνωση μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης από τον Αλέξη Τσίπρα

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου για τη δέσμη θετικών μέτρων που ανακοινώνει ο πρωθυπουργό από το Ζάππειο Μέγαρο.

 

Η χώρα και η οικονομία βρίσκονται σε σαφή πορεία ανάκαμψης. Η οικονομία έχει επιστρέψει για τρίτη συνεχή χρονιά σε ρυθμούς ανάπτυξης.

>  Καταθέτουμε σχέδιο για να γίνει η ανάκαμψη της οικονομίας “αισθητή” στον ελληνικό λαό.

>  Έδωσα εντολή για το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού. Θα καταθέσουμε εκεί το επόμενο διάστημα 5,5 δις. ευρώ. Θα είναι εγγύηση έναντι των δανειστών. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.

>  3,6 δισ. θα διατεθουν για πρόωρη αποπληρωμή ακριβών δανείων του ΔΝΤ για εξοικονόμηση από τοκους. Περίπου 11,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για διασφάλιση εξόδου από την κρίση.

>Υπάρχει απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για υλοποίηση φιλικού στην ανάπτυξη πακέτου. Εκτιμώ αυτό το πακέτο θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και δεν θα χρειαστούμε τον λογαριασμό δεσμευμένων χρημάτων. Υπάρχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο 1,14 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

> Από το 2020 προχωράμε στην κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης εισοδημάτων ως 20000 και μείωση για μεγαλύτερα με σκοπό την μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

> Μειώνεται ο ΦΠΑ σε ενέργεια για ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο σε 6% για κάθε νοικοκυριό και τις επιχειρήσεις.

 


Σχολιάστε εδώ