Ερντογάν: Μας κάνουν οικονομικό σαμποτάζ!

Ερντογάν: Μας κάνουν οικονομικό σαμποτάζ!

“Από εδώ και το εξής θα κάνουμε ό,τι κάναμε και στους τρομοκράτες”

Μύδρους κατά των «εχθρών» της τουρκικής οικονομίας εξαπέλυσε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνονας λόγο περί «οικονομικού σαμποτάζ».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεσμεύθηκε ότι θα θωρακίσει την οικονομία απέναντι στις επιθέσεις, μία ημέρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και την ώρα που η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα βυθίζει κι άλλο τη λίρα.

«Μπορεί να έχουμε προβλήματα και ελλείψεις, αλλά το σκηνικό που αντιμετωπίζουμε σήμερα αποτελεί σκηνικό απόλυτου σαμποτάζ», ανέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν σε μέλη του κυβερνώνοντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(ΑΚ). «Τι πρόκειται λοιπόν να κάνουμε: Από εδώ και το εξής θα κάνουμε ό,τι κάναμε και στους τρομοκράτες», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα προετοιμάσει τη βάση για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Στο όλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκία έρχεται να συμπληρωθεί κι από την ανησυχία που εκφράζουν οι επενδυτές για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης στις 23 Ιουνίου!

Παρότι η Fitch την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας στη βαθμίδα ΒΒ, με αρνητική όμως προοπτική…


Σχολιάστε εδώ