Σε 20 με 30 χρόνια θα πάμε στον Άρη!

Σε 20 με 30 χρόνια θα πάμε στον Άρη!

Ο διεθνούς φήμης πλανητικός επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής, από τον Βροντάδο της Χίου, αποκαλύπτει

-Η Γη, η σωτήρια λέμβος, αν δεν την καταστρέψουμε…

Εκατοντάδες χρόνια μακριά είναι η πιθανότητα εποικισμού του «κόκκινου πλανήτη», του Άρη, τονίζει σε συνέντευξή του ο ογδοντάχρονος διάσημος Έλληνας, πλανητικός επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος κατάγεται από τον Βροντάδο της Χίου.

Επισημαίνει συγκεκριμένα: «Η Γη πληροφορείται για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής από τις ανακαλύψεις στο Διάστημα. Η πρώτη πληροφορία έρχεται από την Α­φροδίτη που έχει στην ατμόσφαιρά της διοξείδιο του άνθρακα και θερμοκρασία επιφάνειας 462 βαθμών Κελσίου. Αν χρειαζόταν κάποια απόδειξη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου ας δούμε την Αφροδίτη».

«Αποστολή με ανθρώπινο πλήρωμα στον Άρη θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα τουλάχιστον 20-30 χρόνια, αλλά θα έχει τα χαρακτηριστικά έ­ρευνας, καθώς κάτι διαφορετικό θα ήταν απαγορευτικό λόγω συνθηκών. Ο Άρης έχει μηδαμινή ατμόσφαιρα, έχει διοξείδιο του άν­θρακα και έχει χάσει το μαγνητικό του πεδίο.

Η επιφάνειά του δεν προστατεύεται από τις ηλιακές εκρήξεις και επομένως ακτινοβολία υψηλών ενεργειών φτάνει ανεμπόδιστη στην επιφάνεια του πλανήτη. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ένα ανθρώπινο πλήρωμα εκεί είναι με ισχυρή προστασία και υπόγειες κατασκευές στο υπέδαφος.

Στην πραγματικότητα, εάν η ανθρωπότητα δεν συντηρήσει τη Γη, το οποίο είναι το μόνο διαστημόπλοιο που διαθέτουμε, εάν το καταστρέψουμε, δεν υπάρχει σωτήρια λέμβος που θα μας μεταφέρει κάπου μακριά. Δεν έχουμε διαθέσιμη καμία διαστημική κιβω­τό του Νώε για να μας σώσει».

Να σημειωθεί ότι ο δρ Σταμάτης Κριμιζής είχε αναλάβει πρόεδρος του νεοσύστατου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), όπου παρέμεινε μόλις έναν μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν τρεις συνεδριάσεις.

Και όπως είπε: «Ο οργανισμός είναι ένα κατασκεύασμα χωρίς περιεχόμενο». Και δεν αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής στον κοστοβόρο τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος.

Φωτο: anatolia


Σχολιάστε εδώ