Ο θρίαμβος των χούλιγκαν…

Ο θρίαμβος των χούλιγκαν…

-Χωρίς φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου για τον φόβο επεισοδίων 

Oι ανεγκέφαλοι θριάμβευσαν για ακόμα μία φορά και όλα δείχνουν, εκτός απροόπτου βέβαια, διότι εδώ είναι Ελλάδα, πως ο τελικός του κυπέλλου θα γίνει χωρίς κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Και σύμφωνα με όσα διαρρέουν η απόφαση έχει ληφθεί στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, κατευθείαν από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Μάλιστα από πλευράς κυβέρνησης διαρρέει πως και οι ίδιες οι ΠΑΕ, η ΑΕΚ και (κυρίως) ο ΠΑΟΚ, έχουν συνηγορήσει να διεξαχθεί ο τελικός χωρίς φιλάθλους, καθώς δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα γίνουν επεισόδια, που θα επιφέρουν βαριές… καμπάνες. Και ότι όσα λέγονται περί αντιρρήσεων είναι… στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση για τελικό χωρίς θεατές υπήρχε από την ημέρα της κλήρωσης των ημιτελικών και όταν φαινόταν πως πηγαίναμε σε αναμέτρηση «Δικεφάλων». Και στην επιχειρηματολογία υπήρχαν οι εξής λόγοι:
Τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στους δύο προηγούμενους τελικούς (αυτός θα είναι ο τρίτος διαδοχικός μεταξύ τους). Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ οι εικόνες βίας έκαναν τον γύρο του κόσμου…

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της εγγυάται ότι μπορεί να καταστείλει πιθανά επεισόδια, όχι όμως και να τα προλάβει. Οι Αρχές δηλαδή τονίζουν ότι μπορούν να επέμβουν, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα πρόληψης επεισοδίων την ημέρα του ματς! Υπάρχει πρόβλημα με τις κάμερες ασφαλείας του Ολυ­μπιακού Σταδίου. Όπως έγινε γνωστό, το 70% των καμερών του ΟΑΚΑ βρίσκεται εκτός λειτουργίας!

Υπάρχει έντονη ανησυχία για κίνδυνο προβοκάτσιας από οπαδούς άλλης, τρίτης, ομάδας. Ανησυχία η οποία πηγάζει από πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, όπως λένε από την Ελληνική Αστυνομία, έχουν αποτραπεί ραντεβού μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων χάρη στην έγκαιρη ενημέρωση…

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να χρεωθεί το κόστος από πιθανά επεισόδια οδήγησαν τις σκέψεις της. Και μέσα σ’ όλα έγινε γνωστό ότι ύστερα από έλεγχο που έγινε εντοπίστηκε πρόβλημα στατικότητας σε δύο θύρες του ΟΑΚΑ! Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε ότι αν ο τελικός γίνει με κόσμο αυτές οι δύο θύρες θα μείνουν κλειστές.

Κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να διεξαχθεί ο τελικός στο Παγκρήτιο Στάδιο. Με παιδιά και μαθητές σχολείων ως θεατές, όπως έγινε και στην αντίστοιχη διοργάνωση του μπάσκετ την τρέχουσα σεζόν ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και την περυσινή ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στην ίδια πόλη. Η λύση του Ηρακλείου, ωστόσο, εγκαταλείφθηκε νωρίς γιατί στο γήπεδο της Κρήτης δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το VAR, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα ελληνικά γήπεδα το βράδυ της 11ης Μαΐου.

Από την πλευρά τους FIFA – UEFA εξέφρασαν την άποψη ότι ένας τελικός χωρίς κόσμο αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρο.
Η πραγματικότητα, πάντως, είναι ότι στην ΕΠΟ, αν και αυτοί τονίζουν πως θέλουν τελικό με κόσμο, θα ανακουφιστούν αν το ματς της 11ης Μαΐου γίνει χωρίς κόσμο, αφού πιθανά σοβαρά επεισόδια θα επαναφέρουν στο τραπέζι θέμα Grexit, σε μια εποχή που αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της FIFA και να ρίξει καμπάνα, έστω με αναστολή, στην ΕΠΟ, αφού οι εκθέσεις των Χέρμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο ρόδινες δεν είναι.

Φωτο: fosonline


Σχολιάστε εδώ