Μας κάνετε περήφανους

Μας κάνετε περήφανους

Παυλόπουλος προς τους νέους ευέλπιδες

Για «λεονταρισμούς που οδηγούν σε γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας» κατηγόρησε την Τουρκία (χωρίς πάντως να την κατονομάσει) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό του στην τελετή απονομής πτυχίων των σπουδαστών της 71ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και την εμπέδωση της διεθνούς νομιμότητας. Απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους της Σχολής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε περήφανοι διότι σε αυτήν τη μεγάλη Συμμαχία (ΝΑΤΟ), με τον παγκόσμιο ρόλο, εσείς όχι απλώς σταδιοδρομείτε, αλλά πρωτεύετε, δείχνοντας τι θα πει έλληνας αξιωματικός. Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείτε την πατρίδα».

Συνέχισε δε στον ίδιο τόνο: «Μας κάνετε περήφανους και μας παρέχετε το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει σήμερα ο έλληνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες δεν έθιξε, και ιδίως το φρόνημά τους, καμία κρίση. Είναι αυτό το φρόνημα, το οποίο είχατε και θα έχετε, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα και ‘‘εν δεινοίς’’ να είστε ‘‘ευέλπιδες’’».

Υπογράμμισε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Να θυμάστε ότι με αυτόν τον συνδυασμό γενναιότητας και φρόνησης υπερασπίζεσθε τον τόπο μας, την ιστορία μας, την πατρίδα μας, το έδαφός μας, την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας.

Το έχω πει και άλλοτε, και το επαναλαμβάνω, μην ξεχνάτε, όπως δεν πρέπει να ξεχνούν και οι εταίροι μας, ότι εκτός από τα σύνορα και το έδαφος της Ελλάδας υπερασπίζεσθε και τα σύνορα και το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Φωτο: bankwars


Σχολιάστε εδώ