Η βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί…

Η βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


H βόμβα που εδώ και τρεις μήνες είχε τοποθετηθεί στα θεμέλια του ελληνικού μπάσκετ είναι έτοιμη να εκραγεί. Η ΚΕΔ έβαλε στην κληρωτίδα τον Παναγιώτη Αναστόπουλο, αυτός κληρώθηκε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος οι «ερυθρόλευκοι», εφόσον υλοποιήσουν την απειλή τους να μην κατεβούν στον αγώνα της Τετάρτης, να υποβιβασθούν στην Α2.

Όλο αυτό το διάστημα από τον Φεβρουάριο η επιτροπή διαιτησίας είχε φροντίσει να μη βάζει στην κλήρωση για τους αγώνες των «ερυθρολεύκων» τους τρεις διαιτητές του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό (Αναστόπουλο, Μάνο, Παναγιώτου), προκειμένου να μην έχουμε κάποιο… ατύχημα και οι Πειραιώτες, μη κατεβαίνοντας για δεύτερο ματς στο πρωτάθλημα (το πρώτο ήταν το ντέρμπι του ΣΕΦ με τον ΠΑΟ), ουσιαστικά επέλεγαν τον δρόμο του υποβιβασμού πριν από τα πλέι οφ και την πιθανή μεταγραφή στην Αδριατική Λίγκα.

Η παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όμως, που μίλησε για καταστρατήγηση των κανονισμών –και είχε δίκιο από την πλευρά του–, έφερε τον Αναστόπουλο στην κληρωτίδα και από εκεί στο ματς του Ολυ­μπιακού.

Από πλευράς των αδελφών Αγγελόπουλων δεν φαίνεται καμία διάθεση για αλλαγή στάσης και αυτό διατρανώνεται με κάθε τρόπο. Επομένως και όπως όλα δείχνουν το «μέχρι τέλους και χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τις συνέπειες» θα γίνει πράξη.

Εκτός αν από την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και μετά έχουμε απρόβλεπτες εξελίξεις. Και ποιες μπορεί να είναι αυτές; Να… τραυματιστεί και να δηλώσει κόλλημα ο Αναστόπουλος ή να αναλάβει δράση ο Γιώργος Βασιλειάδης και να βρει κάποιον τρόπο να αναβληθεί ο αγώνας, ώστε να διεξαχθεί αργότερα.

Και το λέμε αυτό διότι ο υφυπουργός έχει δείξει πως θεωρεί καταστροφή την αποχώρηση του Ολυ­μπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα και αν αυτή δεν συμβεί στην κανονική περίοδο, στα πλέι οφ όλο και κάποιο παραθυράκι μπορεί να βρεθεί…

Φωτό: onsports.gr


Σχολιάστε εδώ