Η Κίνα μπορεί να είναι η λύση για τα εθνικά μας θέματα…

Η Κίνα μπορεί να είναι η λύση για τα εθνικά μας θέματα…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Η Ελλάδα είναι το πιο πρόσφορο μονοπάτι του «Δρόμου του Μεταξιού» προς την ΕΕ

Και ξαφνικά ανακάλυψαν οι δικοί μας τον «Δρόμο του Μεταξιού»… Κάπως αργά όμως, για να μην πούμε πολύ αργά… Κι αυτό χάρη στο φόρουμ της «Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού» («Belt and Road Initiative»), που διοργανώθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο Πεκίνο.

Γιατί εδώ και κάποια χρόνια οι Κινέζοι είχαν βρει πρώτοι τον «Δρόμο του Μεταξιού» και άρχισαν να πατούν στην Ευρώπη από την πιο εύκολη και φθηνή οδό, το Σουέζ, που οδηγεί κατευθείαν στον Πειραιά, σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο που ακόμη και σήμερα κάποιοι φαίνεται να έχουν ενοχληθεί και θέλουν να βάλουν εμπόδια στην… εισβολή της Κίνας στην Ευρώπη.

Όπως με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που κήρυξε όλο τον Πειραιά αρχαία πόλη, για να μη γίνουν οι μεγάλες επενδύσεις που έχει προγραμματίσει η Cosco. Αλλά μετά τον ξεσηκωμό που προκλήθηκε, τα μάζεψαν και μπήκε το νερό στ’ αυλάκι… Και εδώ οι πολιτικοί μας φάνηκαν μικροί. Δεν πήραν χαμπάρι τον ορίζοντα που ανοίγει διάπλατα για την πατρίδα μας. Δεν κάθισαν σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό το χρυσό αβαντάζ που έχει η χώρα μας, το οποίο δίνει στην Κίνα τη δυνατότητα να… αλώσει οικονομικά και πολιτικά την Ευρώπη, έχοντας το πλεονέκτημα του φθηνού εργατικού κόστους, της ραγδαίας ανάπτυξης και των χαμηλών τιμών, με τις οποίες δύσκολα οι δυτικοί ανταγωνιστές της, των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων, μπορούν να αναμετρηθούν…

Και αυτό που αναζητεί κατά κύριο λόγο η Ελλάδα δεν είναι το κέρδος, η εκτίναξη της οικονομίας, οι θέσεις εργασίας, η απαλλαγή από τον βραχνά που δέκα χρόνια τώρα βιώνει ο Έλληνας, η ελληνική οικονομία. Στο τραπέζι μπαίνει και η στήριξη από την Κίνα –τον γίγαντα, που όλο και περισσότερο προκαλεί ανησυχία σε Αμερική και Ρωσία– των εθνικών μας θεμάτων, της κυριαρχίας της χώρας μας, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες.


Σχολιάστε εδώ