Τσίπρας στα Χανιά: Η πραγματικότητα θα κρίνει τις εκλογές, όχι η προπαγάνδα και η λάσπη

Τσίπρας στα Χανιά: Η πραγματικότητα θα κρίνει τις εκλογές, όχι η προπαγάνδα και η λάσπη

– Πόλεμος λάσπης από μερίδα ΜΜΕ – Κριτήριο των εκλογών θα είναι η οικονομία

“Από τα Χανιά, τον τόπο του Ελευθέρου Βενιζέλου, τον τόπο των μεγάλων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αλλά και του Ελ Γκρέκο στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αναγέννησης της Πατρίδας μας”, ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του στο Κλειστό Γυμναστήριο Χανίων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο κ. Μητσοτάκης, ο γόνος που μεγάλωσε & έζησε στα μεγάλα σαλόνια και που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των offshore οικογενειακών επιχειρήσεων, δεν ξέρει τί σημαίνει για κάποιον να παίρνει ένα επίδομα για να μπορεί να πληρώνει το νοίκι του. Το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: “O πρόεδρος της ΝΔ υπόσχεται να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα & του ξέφυγε ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί τα λέει αυτά; Τα λέει γιατί τα πιστεύει. Γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί τί σημαίνει το δώρο Χριστουγέννων ή ένα επίδομα”.

“Θέλουν να παρουσιαστούν ως το “Καινούργιο” λες και δεν είναι τα τζάκια που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Εσείς οι Χανιώτες γνωρίζετε ποιες είναι αυτές οι οικογένειες που έγιναν ζάπολουτοι από  την πολιτική χωρίς να έχουν κάνει καμία άλλη δουλειά στη ζωή τους. Μας έλεγαν “δεν θα βγείτε στις αγορές” και τώρα έχουμε το χαμηλότερο επιτόκιο από το ’97. Ως γόνος που μεγάλωσε στα σαλόνια και διαχειρίζεται τις οικογενειακές offshore δεν ξέρει τι σημαίνει να παίρνει κάποιος ένα επίδομα για να πληρώνει το νοίκι του. Πιστεύει σε μια κοινωνία-ζούγκλα στην οποία θα επιβιώνουν μόνο οι ισχυροί, όχι σε μια κοινωνία ισότητας στην οποία η εργασία θα αμοίβεται σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Αν εφαρμοστεί το Ασφαλιστικό σύστημα που υποστηρίζουν θα οδηγηθούν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι στον Ασφαλιστικό Καιάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα πρόγραμμα κοινωνικά τόσο αποκρουστικό όσο και αυτό του ΔΝΤ που εφήρμοσε για 5 χρόνια και επεχείρησε για άλλα τόσα στη χώρα μας.”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στο τέλος των μνημονίων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από το 2015 εργαζόμαστε με μοναδική έγνοια τον λαό & τις ανάγκες του. Δεχτήκαμε σκληρό πόλεμο, τόσο εντός όσο & εκτός συνόρων. Δεν λυγίσαμε. Κάναμε ένα συμβιβασμό με μοναδικό ορίζοντα την υπέρβαση και το τέλος των μνημονίων, την έξοδο της χώρας από την ύφεση και τη λιτότητα. Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα τελείωσε με τα μνημόνια. Δεν τελείωσε όμως με τις συνέπειές τους, οι πληγές δεν έχουν κλείσει. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν στα νοικοκυριά, στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις. Όμως, πλέον, ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας μίλησε τις εκλογές λέγοντας πως «Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν κα κρύψουν την πραγματικότητα αυτό που κρίνει την εκλογική μάχη είναι η Οικονομία. Επίσης, η ίδια η πραγματικότητα θα καθορίσει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών2019 και των εθνικών εκλογών. Όχι η προπαγάνδα, η λάσπη και η δολοφονία χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντί μας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νέο χάρτη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως κομβικό ρόλο τον οποίο παίζει η Κρήτη η οποία αποκτά τρίτο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την έναρξη των συζητήσεων για ένα μεγάλο και ισχυρό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Σχολιάστε εδώ