Στις 6 Μαΐου χτυπάει  η καμπάνα για τις 120 δόσεις

Στις 6 Μαΐου χτυπάει η καμπάνα για τις 120 δόσεις

Έρχονται οι «θεσμοί» με τα… τελεσίγραφά τους: Όχι σε μονομερείς ενέργειες

-Ένταξη στις δόσεις με βάση εισοδηματικά κριτήρια και για όποιες επιχειρήσεις είναι βιώσιμες! -Ποιες αλλαγές θέλουν στο Πτωχευτικό Δίκαιο

Αφού θα έχουμε φάει τη μαγειρίτσα και τον οβελία, θα έχουμε πιει και αρκετά ποτήρια κρασί, χορεύοντας τσάμικο και μπάλους νησιώτικους, θα έχουμε γιορτάσει και την εργατική Πρωτομαγιά με υψωμένη τη γροθιά στις πορείες και στις πύρινες ομιλίες, θα μας έρθουν ορεξάτοι τη μεθεπόμενη Δευτέρα, πρωί πρωί, οι «θεσμοί» για να… εγχειρίσουν στην κυβέρνηση τον λογαριασμό.

Όχι μόνο για τους όρους με βάση τους οποίους θα επιτρέψουν τις 120 δόσεις για τα χρέη στις Εφορίες, που έχουν ξεπεράσει τα 104 δισ. ευρώ, αλλά και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που ξεπερνούν αισίως τα 34 δισ. ευρώ.

Οφειλές που κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τους πανηγυρισμούς του Μαξίμου, που ισχυρίζεται ότι μπήκαμε στην οδό της κανονικότητας και πλέον η ελληνική οικονομία… πετάει, αφού πλημμυρίσαμε στα πλεονάσματα.

Μόνο που η πραγματικότητα κινείται σε άλλους ρυθμούς και τις αποδείξεις τις προσφέρει η κυβέρνηση με τα επιδόματα φτώχειας που μοιράζουν ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί σε κρίσιμες ομάδες της κοινωνίας, ευελπιστώντας ότι θα πάρουν την ψήφο τους στις πολλαπλές κάλπες του Μαΐου.

Συν 1 δισ. ευρώ τα χρέη στα Ταμεία!
Είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση η Αγορά, που μέσα σε έξι μήνες τα χρέη των εργοδοτών, των επαγγελματιών και των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ.
Από 34,3 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 εκτοξεύθηκαν σε 35,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2019.

Σκληροί οι όροι που βάζουν
Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές, οι αρμόδιοι υπουργοί που θα μετάσχουν στη συνάντηση της μεθεπόμενης Δευτέρας θα… προσγειωθούν ανώμαλα. Οι απαιτήσεις που θα βάλουν στο τραπέζι οι δανειστές κάθε άλλο παρά συμπίπτουν με τις επιθυμίες της κυβέρνησης, η οποία ήθελε να εμφανίσει ως… δώρο τις ελαφρύνσεις στους οφειλέτες των «κόκκινων» δανείων και των χρεών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Μακάρι να είχαν οι δανειστές διαθέσεις… ευεργέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενταχθεί μια επιχείρηση στις 120 δόσεις θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη, ό,τι δηλαδή ισχύει και για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Για τους οφειλέτες θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια: Όποιος έχει πάνω από 10.000 ευρώ εισόδημα δεν θα μπαίνει στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Και η μόνιμη κόκκινη γραμμή που βάζουν οι «θεσμοί» σε όλες τις διαπραγματεύσεις τους με την κυβέρνηση είναι ότι δεν αποδέχονται μονομερείς ενέργειες.

Επίσης, όπως είχαμε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή, οι δανειστές απαιτούν καίριες αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο, μία από τις οποίες αφορά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, που βγαίνουν μετά από κάποια χρόνια, όπως λένε οι επενδυτές. Και οι δανειστές ζητούν να υπάρξει δεσμευτική διάταξη που θα προβλέπει ότι οι τελεσίδικες αποφάσεις θα εκδίδονται μέσα σε συ­γκεκριμένη ημερομηνία.


Σχολιάστε εδώ