Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα

Το Σάββατο 4 Μαΐου, ο Στέλιος Παρλιάρος και Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα.

Στάση πρώτη στον βορρά, σε ένα κατάφυτο κτήμα όπου μεγαλώνουν τα μοσχομυριστά κουμκουάτ, τα μικροσκοπικά εσπεριδοειδή που ευδοκιμούν στο νησί. Από τον καλλιεργητή τους μαθαίνει τα πάντα για τη φροντίδα που απαιτούν και οδηγεί πίσω στην πόλη για να τα δει να μεταποιούνται σε γλυκά και λικέρ. Εκτός από το λικέρ κουμκουάτ, φτιάχνουν λιμοντσέλο αλλά και κοκτέιλ με βάση τα κερκυραϊκά ηδύποτα. Ο Στέλιος, κατά τη διάρκεια της βόλτας του στην πόλη, συναντά μια λιτανεία και παρακολουθεί τις φιλαρμονικές και τις μπάντες σε μια περιφορά στα στενά της πόλης. Πριν αποχαιρετήσει το νησί, επισκέπτεται έναν καλό φίλο σεφ και δοκιμάζει ένα επιδόρπιο, βασισμένο σε όσα συνθέτουν την παράδοση της Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα έχει τα υλικά και ο Στέλιος την έμπνευση και την τέχνη για να τα φτιάξει λαχταριστά γλυκίσματα. Επιστρέφει στο εργαστήριο γεμάτος κουμκουάτ και λιμοντσέλο και τα αξιοποιεί σε δυο καινούργιες συνταγές. Μια υγρή τούρτα – κέικ σοκολάτα, που λιώνει στο στόμα και σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ που του δίνει μια ξεχωριστή γευστική νότα. Επίσης, μια τούρτα λιμοντσέλο με σαβαγιάρ και κρέμα αρωματισμένη με το λικέρ και ξύσμα λεμονιού. Ένα εύκολο, αρωματικό και φίνο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους πάντες.


Σχολιάστε εδώ