Η πόλωση ανησυχεί τον Θεοδωράκη

Η πόλωση ανησυχεί τον Θεοδωράκη

-Με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο προσπαθεί να σώσει την παρτίδα

«Όταν στον βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια», λέει η παροιμία και ο Στ. Θεοδωράκης ανησυχεί μήπως στις επικείμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι έχει την… τύχη του βατράχου. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το κλίμα σκληρής αντιπαράθεσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό διότι εκτιμά ότι η πόλωση είναι πολύ πιθανό να εγκλωβίσει τη μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων προς την κατεύθυνση του να κινηθούν με αμιγώς κομματικά κριτήρια. Και όχι με τη λογική της «χαλαρής ψήφου», κάτι που σε όλες τις σχεδόν τις προηγούμενες αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέβη προς όφελος των μικρότερων κομμάτων.

Σε μια προσπάθεια να… αποφορτίσει το πολιτικό κλίμα, ο κ. Θεοδωράκης στις ομιλίες και τις δηλώσεις του προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση από τα αμιγώς εσωτερικά σε γενικότερα, με αναφορές στις προοπτικές της Ευρώπης. Παράλληλα κατηγορεί κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία ότι στήνουν μικρές «εμφύλιες συγκρούσεις» προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ως προς τις ευρωεκλογές ο κ. Θεοδωράκης στοχεύει σε ένα ποσοστό της τάξης άνω του 5% και δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος που υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται απλησίαστος έως ανέφικτος, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις του δίνουν στην καλύτερη περίπτωση 1%. Στην προσπάθειά του πάντως να… σώσει την παρτίδα έχει συγκροτήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με προσωπικότητες από διάφορους χώρους αλλά και νέα πρόσωπα, χωρίς προηγούμενη ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποφεύγει συστηματικά να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του στην περίπτωση που δεν επιτύχει στους στόχους που έχει θέσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενες κινήσεις του θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ποσοστό που θα καταγράψει το κόμμα στις ευρωεκλογές. Αν πλησιάσει το όριο του 3% η προσπάθεια θα συνεχισθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές. Και αν πάλι όχι, αν δηλαδή επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις (1%), τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό της διάλυσης του Ποταμιού.


Σχολιάστε εδώ