Ευτυχώς που ήταν εκεί ο πρέσβης κ. Σαββαΐδης

Ευτυχώς που ήταν εκεί ο πρέσβης κ. Σαββαΐδης

Στην ομιλία του αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Πλάκα, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, οι οργανωτές μάλλον δεν τα οργάνωσαν σωστά… Α­ντί, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες εκδηλώσεις, να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το ποιος και για ποιο θέμα θα υποβάλει ερώτηση, δόθηκε το βήμα σε εκπροσώπους της τουρκικής και ρωσικής πρεσβείας, οι οποίοι με το βαμβάκι επιτέθηκαν στον φιλέλληνα γερουσιαστή για τις θέσεις που είχε αναπτύξει πριν σχετικά με την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά για το θέμα των S-400.

Πάλι καλά που, όπως μάθαμε, βρέθηκε στην αίθουσα και ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Σαββαΐδης, ο οποίος είχε πάρει τον λόγο και επέστησε την προσοχή στον αμερικανό γερουσιαστή τονίζοντας ότι η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δεν περιορίζεται μόνο στην Ανατολική αλλά και στην Κεντρική Μεσόγειο. Και αναφερόταν φυσικά στους γνωστούς χάρτες του Ακάρ, που έφθαναν την τουρκική υφαλοκρηπίδα μέχρι και νοτίως της Κρήτης…

Και αυτή η παρέμβαση του κ. Σαββαΐδη έχει τη σημασία της, καθώς σύντομα θα υπάρξουν αδειοδοτήσεις και για περιοχές νότια της Κρήτης, όπου το ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες αναμένεται να είναι μεγάλο.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ