Μετά τον σάλο, ο Νίκας «καταργεί» το σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα

Μετά τον σάλο, ο Νίκας «καταργεί» το σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα

Στροφή 180 μοιρών από τον δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα: Από εκεί που δήλωνε χωρίς περιστροφές ότι το «έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA της πόλης και εάν καταργηθεί θα υπάρξουν», πλέον ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή του. Έπρεπε βέβαια να μεσολαβήσει πλήθος  αντιδράσεων πολιτικών και μη, καθώς ως γνωστό, την Κυριακή του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου, έχασε τη ζωή του άδοξα ένας εικονολήπτης ο Κώστας Θεοδωρακάκης, λόγω των πλημμελών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν από τη δημοτική αρχή της οποίας προΐσταται ο κ. Νίκας.

Τώρα ανακοίνωσε την κατάργηση

Ο κ. Νίκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN Channel, ανακοίνωσε το τέλος του εθίμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι μετά τον άδικο θάνατο του εικονολήπτη: «Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

Μάλιστα ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι… δεν του αρέσουν τέτοιου είδους έθιμα, παρά το γεγονός ότι όπως αποκαλύφθηκε, αυτός ήταν που υπέγραψε την επιχορήγηση ύψους 12.000 ευρώ προς τους σαϊτομάχους για την εν λόγω εκδήλωση.

Πηγή: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ