Ήμουν τυχερός όταν πήγα…

Ήμουν τυχερός όταν πήγα…

«Τα περισσότερα σχολεία, του δικού μου συμπεριλαμβανομένου, κάνουν τα παιδιά να αισθάνονται αποτυχημένα όταν δεν είναι άριστα σε όλα τα μαθήματα. Εγώ προσωπικά ‘‘άνθησα’’ όταν πήγα στο πανεπιστήμιο και πιστεύω ότι αυτό οφειλόταν στον τρόπο που γινόταν η διδασκαλία. Ήταν λιγότερο δομημένη, είχε ο φοιτητής μεγαλύτερη ανεξαρτησία και παρατήρησα ότι αυτό μου πήγαινε. Άρχισα να παίρνω καλούς βαθμούς και να συνειδητοποιώ σιγά σιγά ότι ήμουν όντως καλός και ότι πιθανότατα θα έπρεπε να συνεχίσω.

Και όντως συνέχισα για τη διδακτορική διατριβή μου και υπήρξα τυχερός καθώς αυτή χρηματοδοτούνταν από μια εταιρεία, τη Merck. Έτσι, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τι θα πει εφαρμοσμένη έρευνα, τι κάνουν οι επιστήμονες στα εργαστήρια μιας εταιρείας σε σχέση με τους συναδέλφους τους που διεξάγουν βασική έρευνα σε ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια».

«Ήμουν τυχερός να έχω δύο εξαιρετικούς επιβλέποντες που μου έμαθαν πολλά αλλά και με συμβούλεψαν. Ο επιβλέπων μου στη Merck με συμβούλεψε να πάω στις ΗΠΑ. Έτσι βρέθηκα να κάνω βασική έρευνα στη νευροβιολογία, και ειδικότερα στη νόσο Αλτσχάιμερ, στη Νέα Υόρκη, στο εργαστήριο ενός άλλου Έλληνα, του Νικολάου Ρομπάκη, το οποίο ήταν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, με επιστήμονες από κάθε γωνιά της Γης, με διαφορετικές αντιλήψεις και άλλον τρόπο σκέψης».

Υπογραφή: Μενέλαος Πάγκαλος, επισκέπτης καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου και επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτόμων Φαρμάκων του φαρμακευτικού κολοσσού AstraZeneca

Φωτό: politischios.gr


Σχολιάστε εδώ