Στόχος του ΚΙΝΑΛ η 3η θέση

Στόχος του ΚΙΝΑΛ η 3η θέση

-Και διψήφιο ποσοστό

Για την τρίτη θέση, που θα το ξαναβάλει στο πολιτικό παιχνίδι με πολύ καλύτερους όρους, έχει βάλει πλώρη το Κίνημα Αλλαγής (ή ΠΑΣΟΚ, όπως αρέσει στην πλειοψηφία να το αποκαλεί), το οποίο διαπιστώνει προοπτικές σημαντικής εκλογικής ανάκαμψης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διεμβολίσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν προκαλεί προβλήματα στο ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα, έχει προκαλέσει αρνητικά αντανακλαστικά. Παράλληλα, θεωρούν ότι ο άκομψος τρόπος με τον οποίο γίνεται η προσέγγιση των στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί παρενέργειες, τις οποίες η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εκλαμβάνει ως μέγιστο πολιτικό δώρο.

Επίσης, η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι ακόμα και η ανακίνηση της σκανδαλολογίας μέσω της Novartis, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν δημιουργεί ασφυκτική πίεση στο κόμμα, αλλά αντίθετα ευνοεί τη συσπείρωση. Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν μπορεί από τη μια πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ να μη δέχεται τη διερεύνηση της περιόδου Καραμανλή, κατά την οποία εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη, και από την άλλη να ζητά προοδευτική συμμαχία, ενώ ο πραγματικός του στόχος είναι να πληγεί πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής.

«Τώρα έχουμε τις πολιτικές συνθήκες να πάμε πολύ καλά. Υπάρχουν τάσεις επιστροφής», λένε κεντρικά στελέχη, ενώ η Φώφη Γεννηματά παρουσιάζεται περισσότερο αισιόδοξη από ποτέ για την εκλογική πορεία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο προσδοκά πέρα από ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές (να είναι τρίτο) και μια πολύ ισχυρή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με απώτερο στόχο το διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές.

Μεγάλο βάρος δίνεται στην πρώτη μεγάλη μάχη, αυτή των ευρωεκλογών, και στη Χαρ. Τρικούπη υποστηρίζουν ότι το «ιδιαίτερα αξιόμαχο» ψηφοδέλτιο που παρουσιάστηκε τη Μεγάλη Δευτέρα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή, στελέχη που περιοδεύουν στην Περιφέρεια έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες και μιλάνε για ποσοστό πάνω από 10%, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρει και μια τρίτη έδρα στο Κίνημα Αλλαγής.

Το κεντρικό σύνθημα της κα­μπάνιας του ΚΙΝΑΛ θα είναι: «Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα». Την καμπάνια «τρέχει» η επικοινωνιακή ομάδα υπό τον Σταμάτη Μαλέλη, που θα δώσει, μεταξύ άλλων, έμφαση και στην κριτική των ευρωπαϊκών οικογενειών στις οποίες ανήκουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα όργανα
Της εκλογικής εξόρμησης, που ξεκίνησε ήδη, προηγήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου η οργανωτική ενοποίηση του κόμματος με την εκλογή του γραμματέα της Κε­ντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου. Γραμματέας, με ποσοστό περί το 62%, εξελέγη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο ήταν τα 102 λευκά ψηφοδέλτια.

Πριν από την εκλογή Χριστοδουλάκη υπήρξε έντονο παρασκήνιο, με την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη να μην αποδέχεται «συνθετική» πρόταση για εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου, με συμφωνημένη λίστα και ποσοστό σταυροδοσίας 100%, κάτι που επί της ουσίας σήμαινε διορισμό του οργάνου.

Η πλειοψηφία είχε στείλει μήνυμα ότι, αν δεν γινόταν αποδεκτή η συμφωνία και αν ο Ν. Ανδρουλάκης δεν ήταν υποψήφιος για το Πολιτικό Συμβούλιο, θα πριμοδοτούσε λίστα 21 δικών της υποψηφίων, που θα τους εξέλεγε όλους, όπως εκτιμούσαν.

Τελικά, ο Ν. Ανδρουλάκης δεν ήταν υποψήφιος και στην ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο εξελέγη μόνο ένα πρόσωπο της επιρροής του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο, που συζητήθηκε, ήταν η πρωτιά του Γιώργου Καμίνη.


Σχολιάστε εδώ