Η μεσαία τάξη είναι η δύναμη της χώρας

Η μεσαία τάξη είναι η δύναμη της χώρας

-Θα ψηφίσουν με κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση -Ποιοι καταψηφίζουν τις Πρέσπες

Δεν αποτελεί κοινό μυστικό, είναι η πραγματικότητα, στην οποία αποβλέπουν όλοι οι παράγοντες της χώρας – της αγοράς, της οικονομίας, της καθημερινότητας και της πολιτικής. Και δεν είναι λόγια του αέρα.

Το καταγράφουν έρευνες, με πιο πρόσφατη της Pulse RC. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της Γιώργος Αράπογλου επισημαίνει για τη μεσαία τάξη: «Δεν είναι μόνο η εκλογική της ισχύ, στη μεσαία τάξη οφείλεται η κατανάλωση, αυτή με τις επιλογές της οδηγεί μεγάλο μέρος των επενδύσεων στην εκπαίδευση και στην υγεία, έχει τις σημαντικότερες εισφορές στη φορολογία, αναλογικά με τα εισοδήματά της.

Είναι επί της ουσίας ο σταθεροποιητικός παράγοντας, καθώς όσες χώρες εμφανίζουν ισχυρή μεσαία τάξη εμφανίζουν, επίσης, καλύτερα ποιοτικά στοιχεία τόσο στο κοινωνικό όσο και στο πολιτικό πεδίο».

Μάλιστα, οι μισοί από όσους τοποθετούνται στη μεσαία τάξη δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με βασικό κριτήριο την οικονομία και με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά με κριτήριο τις Πρέσπες ή τη διαφθορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δηλώνουν πως βρίσκονται σε άνετη οικονομική κατάσταση εμφανίζονται πιο θετικοί απέναντι στη Συμφωνία, ενώ όσοι δυσκολεύονται οικονομικά απορρίπτουν πλειοψηφικά τη Συμφωνία.


Σχολιάστε εδώ