Στα άκρα η σύγκρουση Κοτζιά και Καμμένου

Στα άκρα η σύγκρουση Κοτζιά και Καμμένου

1 δισ., 280 εκατομμύρια ευρώ ο τζίρος από τις χρυσές βίζες

-Βαριές καταγγελίες Καμμένου: Απέκρυψαν τις αμοιβές των υπεργολάβων κόντρα στην απαγόρευση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη… Αυτή η φράση έρχεται στο μυαλό όποιου μαθαίνει το βαρύ «κατηγορώ» που διατύπωσε ο πρώην κυβερνητικός συνεταίρος – πρώην υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα για τον καυτό διαγωνισμό για τη χορήγηση βίζας, δίνοντας πρόσφατα μια γεύση της ιστορίας αυτής, που έχει οσμή σκανδάλου, από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζεται ο Πάνος Καμμένος, η δαπάνη για την έκδοση βίζας είναι 26 ευρώ, από τα οποία τα 20 ευρώ είναι η αμοιβή του παρόχου και τα 6 ευρώ για το παράβολο. Με βάση το ότι εκδίδονται 8.000.000 βίζες τον χρόνο, το συνολικό ποσό που εισπράττει ο ανάδοχος ανέρχεται σε 160.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Και επί 8 χρόνια που είναι η σύμβαση, το συνολικό ποσό που θα πάρει ο ανάδοχος ανέρχεται σε 1.280.000.000 ευρώ!

Πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, που κατά τον Πάνο Καμμένο είναι πλέον αρμοδιότητας του Εισαγγελέα, από τη στιγμή που δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Αυτά ακριβώς καταγγέλλει με στοιχεία ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης μέσω των παρακάτω ερωτημάτων που θέτει:

«Γιατί, ενώ ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός απαγορεύει τους υπεργολάβους, το ΥΠΕΞ τους επέτρεψε;
Γιατί κάποιοι απέκρυψαν τις αμοιβές των υπεργολάβων και τις υπηρεσίες που θα προσέφεραν;
Γιατί, ενώ το αντικείμενο της σύμβασης είναι πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρθηκε μόνο το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ;».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι «προσπάθησε να σβήσει όλα τα ίχνη από το υπουργείο».

Με μηνύσεις απαντά ο Κοτζιάς…
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αντεπιτίθεται με μηνυτήρια αναφορά κατά του Καμμένου, η οποία… απλώνεται σε 11.000 σελίδες και τη συνέταξαν πέντε επώνυμοι δικηγόροι.
Σε αυτή γίνεται αναφορά σε offshore εταιρείες και θα ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Προηγουμένως, ο Νίκος Κοτζιάς είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει αλυτρωτικές θέσεις, οι οποίες κάνουν ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα.
Η απάντηση του Καμμένου ήταν η κατάθεση μήνυσης κατά του Κοτζιά για συκοφαντία.

Και ξαφνικά, στη μέση ο… Σόρος!
Στην άγρια διαμάχη των δύο «Κ» ενεπλάκη και η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δωροδόκησε βουλευτές στη «Βόρεια Μακεδονία» με χρήματα του Τζορτζ Σόρος για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Ν. Κοτζιά δήλωσε: «Αρχικά ο Π. Καμμένος ισχυριζόταν ότι έλαβα 50 εκατ. ευρώ για τον χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια.
Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε λέγοντας ότι εγώ έδωσα στον Σόρος τα χρήματα για να τα διοχετεύσει στους βουλευτές».


Σχολιάστε εδώ