Γεγονός η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Κτηματολογίου στη Βέροια

Γεγονός η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Κτηματολογίου στη Βέροια

Ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου άρχισε να λειτουργεί η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου στη Βέροια, το υποθηκοφυλακείο της οποίας καταργήθηκε και στη θέση του λειτουργεί πλέον το υποκατάστημα Βέροιας του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά 17 κτηματολογικά γραφεία και 75 υποκαταστήματα που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα σχεδόν 400 υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου θα παρέχουν όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται και σήμερα από τα υποθηκοφυλακεία, όμως δεν θα λειτουργούν αυτόνομα ως προς την κεντρική υπηρεσία, αλλά σύμφωνα με ενιαίους κανόνες και πρότυπα και με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την ασφάλεια των συναλλαγών, σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

Επίσης λειτουργεί ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ενώ σε ό,τι αφορά τα τέλη ο υπολογισμός τους πραγματοποιείται μέσω κατάλληλων εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί από το Κτηματολόγιο, ώστε να διευκολύνεται η διαχείριση των εσόδων, των δαπανών και των αποδόσεων και να διασφαλίζεται ο διαρκής έλεγχός τους από τον φορέα.

Μια άλλη καινοτομία είναι ότι δεν γίνεται πλέον δεκτή η καταβολή μετρητών και οι συναλλαγές στα ταμεία των περιφερειακών υπηρεσιών θα πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας μέσω POS ή επιταγές για ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ.

Φωτό: imerisia-ver.gr


Σχολιάστε εδώ