Αιχμές Παυλόπουλου κατά Ερντογάν

Αιχμές Παυλόπουλου κατά Ερντογάν

-…ότι πατάει σε δύο βάρκες

Την ανάγκη να υπερασπισθούν από κοινού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις θεμελιώδεις αξίες υπέρ του ανθρώπου και τις αρχές της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη υπογράμμισε ο Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου όσον αφορά τις υποχρεώσεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ο κ. Παυλόπουλος άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας για το «διπλό παιχνίδι» του Τ. Ερ­ντογάν με ΗΠΑ και Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να είσαι συνεπής σύμμαχος μέσα στο ΝΑΤΟ, όπως λέμε εμείς οι Έλληνες με μια παροιμία “Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες”».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Ρ. Μενέντεζ και τις υποστηρικτικές θέσεις που έχει πάρει όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, θέσεις που –όπως σημείωσε– «αφορούν την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και ιδίως στην τόσο ταλαιπωρημένη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Από την πλευρά του, ο αμερικανός γερουσιαστής χαρακτήρισε την Ελλάδα πολύ ισχυρό και σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. «Ένας σύμμαχος ο οποίος έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του, πράγμα που θα ήθελα να έχουν κάνει και όλοι οι άλλοι σύμμαχοι», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας, ο κ. Μενέντεζ τόνισε: «Ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη και τον τελευταίο καιρό έχει εμβαθυνθεί και έχει γίνει πιο σημαντική και για τις δύο χώρες».


Σχολιάστε εδώ