Όχι στην Αριστερά του Πολάκη!

Όχι στην Αριστερά του Πολάκη!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Στην πυρά όλα τα παιδιά, οι «Κυμπουρόπουλοι», που η τύχη ήταν άδικη απέναντί τους, όμως παλεύουν να κερδίσουν τη ζωή και τα καταφέρνουν σε πείσμα του κάθε Πολάκη…

Δεν το χωρούσε ανθρώπινος νους ότι θα υπήρχε ένας απλός πολίτης –και πολύ περισσότερο ένας πολιτικός που τον ψήφισαν χιλιάδες λεβέντες Κρητικοί, ο οποίος μάλιστα είναι γιατρός και ο πρωθυπουργός τον έκανε αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως θέλει να λέγεται, που φροντίζει πρωτίστως για τους αδύναμους πολίτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά που έχουν την ατυχία να γεννηθούν με κάποιο πρόβλημα– ο οποίος θα έβγαινε να τα βάλει με τον Στέλιο Κυ­μπουρόπουλο γιατί έκανε χρήση του νομίμου δικαιώματός του να προσληφθεί ως ΑμεΑ στο ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, ο Στ. Κυμπουρόπουλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει».

Και αμέσως ο Πολάκης έτρεξε να του τα ψάλει. Να τον τιμωρήσει γιατί ο Στέλιος Κυ­μπουρόπουλος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Αυτό είναι το… έγκλημά του. Δεν πήρε την άδεια του σφακιανού ντελικανή υπουργού του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να του προσφέρει πλήρη κάλυψη, ισχυριζόμενος ότι έτσι μιλάνε οι Κρητικοί… Έγραψε στο facebook ο Πολάκης: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες!». Δηλαδή, κύριε Πολάκη, τι εννοείς; Ότι ως ΑμεΑ δεν δικαιούται παραπάνω μόρια;

Η αντίδραση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ήταν σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, κάτι που δείχνει και την ποιότητα του ανθρώπου: «Με στενοχώρησε η κάλυψη που παρείχε στον κ. Πολάκη ο κ. πρωθυπουργός. Ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω».

Θύελλα προκάλεσε αυτή η αθλιότητα του κ. Πολάκη, ο οποίος δεν σέβεται τίποτα, ούτε την ίδια την Αριστερά, που υποτίθεται ότι την έχει λάβαρο. Και την υπηρετεί βρίζοντας ένα παιδί που από τα γεννοφάσκια του προσπαθεί να κρατηθεί στα πόδια του, να ζήσει. Και το έχει κατορθώσει χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν Πολάκη.

Δεν είναι αυτή η Αριστερά, κύριε Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά που πάλεψε σε δύσκολες εποχές, όταν η πατρίδα ήταν υπόδουλη.

Όταν η Ελευθερία και η Δημοκρατία ήταν το ζητούμενο. Όταν κόσμος πολύς βρέθηκε σε φυλακές και ξερονήσια. Όταν οι απόβλητοι του συστήματος, όσοι δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, ούτε έξω από το Δημόσιο δεν μπορούσαν να περάσουν. Και με αγώνες αλλά και χάρη σε μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες (Καραμανλής, Ανδρέας, Ηλιού, Γλέζος) ήρθε η κανονικότητα στον τόπο μας. Και μπήκε τέλος στο… κομματικό διαβατήριο…

Αυτά να τα έχει στον νου του ο… νταής κ. Πολάκης σου, Αλέξη.

Εκεί στόχευε η χυδαία επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που είναι μία από τις πολλές σημαίες στον χώρο των ΑμεΑ. Έναν χώρο όπου κυριαρχεί η ανθρωπιά και η δύναμη για ζωή, χωρίς την οποία η επιβίωση θα ήταν πολύ δύσκολη. Ιδιαίτερα αν δεν υπήρχαν τα τολμηρά βήματα που έγιναν από πολιτικούς, με πρώτο τον Γιώργο Γεννηματά.

Θα ομολογήσουμε ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη η αντίδραση σημαντικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άδειασαν όλοι τον Πολάκη. «Δεν εκφράζει το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης. «Ήταν μια ατυχής και αχρείαστη δήλωση», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια των βουλευτών Γιάννη Μπαλάφα, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, Στέλιου Κούλογλου και πολλών άλλων.

Με το μέρος του Πολάκη τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το βήμα της Βουλής μόνο συγχαρητήρια δεν του έδωσε: «Ήρθε να μας μιλήσει (απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη) για το αν το ύφος του Παύλου Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει, καθώς φαίνεται, γιατί είναι κοντοχωριανοί, το ύφος το (…) αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε γι’ αυτό και όχι για τα επιδόματα που θέλει να καταργήσει».

Απόλυτο «Ναι» στην Αριστερά Πολάκη…
———-
Σημ. «Π»:
Οι άνθρωποι με αναπηρία που διορίζονται με ειδικά κριτήρια δεν χρωστούν χάρη σε κάποιον. Πρόκειται για συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης. Κατόπιν αυτού, ο κ. Πολάκης συνελήφθη ψευδόμενος.
Οι αντιδράσεις ήταν μαζικές, πέραν των κομμάτων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Πολάκη.


Σχολιάστε εδώ