Στόχος της ΝΔ, η δεξαμενή των αναποφάσιστων

Στόχος της ΝΔ, η δεξαμενή των αναποφάσιστων

-«Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν, θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

Άνοιγμα προς τους δυσαρεστημένους της κυβέρνησης αλλά και τους αναποφάσιστους επιχειρεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στο 80% τα αποθέματα της «γαλάζιας δεξαμενής» δεν είναι απεριόριστα. Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά των αναποφάσιστων αλλά και όσων επιλέγουν το λευκό και το άκυρο αθροιζόμενα υπερβαίνουν το 20% – 22%.

Στην Πειραιώς αντιλαμβάνονται ότι η στάση που θα τηρήσουν την ώρα της κάλπης, ιδίως οι αναποφάσιστοι, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της εκλογικής μάχης, όχι τόσο όσον αφορά τον νικητή, όσο την τελική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζουν επίσης ότι αν καταφέρουν να προσεγγίσουν με την επιχειρηματολογία και το κυβερνητικό τους πρόγραμμα τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών (ψηφοφόρων) θα έρθει πιο κοντά ο στόχος της αυτοδυναμίας.

Με γνώμονα τα παραπάνω θα κινηθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις εκλογές, οι ήπιοι τόνοι θα χαρακτηρίζουν τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Αντικρούοντας το σλόγκαν του Αλ. Τσίπρα προ των εκλογών του 2015 («ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»), ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του: «Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί την προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Να τελειώνουμε με αυτόν τον τοξικό διχασμό, με αυτόν τον λαϊκισμό που μπόλιασε την ελληνική κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «δουλεύουμε για όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως». Απηύθυνε δε πρόσκληση προς όσους στις προηγούμενες εκλογές εμπιστεύθηκαν τους κ. Τσίπρα και Καμμένο και απογοητεύθηκαν ή απείχαν στις επερχόμενες εκλογές να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Πειραιώς αναγνωρίζουν ότι το έργο τους να πείσουν τους αναποφάσιστους και όσους απείχαν να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία είναι εξαιρετικά δύσκολο. Καθότι η συγκεκριμένη συνομοταξία ψηφοφόρων έχει συσσωρευμένη οργή και απογοήτευση για τα πολιτικά κόμματα.


Σχολιάστε εδώ