Κίνημα Αλλαγής: ΟΧΙ χαλαρή  ψήφος στις ευρωεκλογές

Κίνημα Αλλαγής: ΟΧΙ χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές

Τον κίνδυνο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του στο πολιτικό σύστημα τονίζουν στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται τις εκλογές.

Μάλιστα στις εσωτερικές συσκέψεις τους στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τη Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υποστεί συντριβή και γι’ αυτό βασανίζεται για τον χρόνο των εκλογών.

«Είναι πιθανό να τις κάνει τον Οκτώβριο, αν αντέξει το αποτέλεσμα του Μαΐου», είναι η κυρίαρχη εκτίμηση, αλλά δεν αποκλείουν και τον αιφνιδιασμό. Ως εκ τούτου, στο ΚΙΝΑΛ είναι πανέτοιμοι για την εκλογική μάχη, δίνοντας έμφαση στις τριεδρικές περιφέρειες.

Κεντρικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν ότι το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους δεν θα κερδίσει καμία περιφέρεια, θα χάσει τους τρεις μεγάλους δήμους, θα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές και αυτό θα τον φέρει σε δεινή θέση.

«Εάν εκλεγεί ο Αρναουτάκης στην Κρήτη ή ο Κατσιφάρας στην Αχαΐα, αυτή δεν θα είναι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Αρναουτάκης και ο Κατσιφάρας είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές ότι δεν έχουν στελέχη και γίνονται ουρά του ΠΑΣΟΚ», λένε.

Οι ευρωεκλογές είναι το μεγάλο στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής, τις οποίες θεωρεί εκλογές-πρόκριμα, καθώς έχει επιστρατεύσει πολλά από τα βαριά χαρτιά του ως υποψηφίους. Στοχεύει δε σε διψήφιο αριθμό, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια υπολογίσιμη δυναμική απέναντι στην Ακροδεξιά, τον εθνολαϊκισμό και τις πολιτικές λιτότητας που στοχεύουν στη διάλυση της Ευρώπης.

Για το ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές, γιατί ο ρόλος της ΕΕ είναι πολύ σημαντικός, με τα θετικά και τα αρνητικά του, και πρέπει και ο κόσμος να το καταλάβει και να συμμετάσχει, όπως λένε τα στελέχη του. Γι’ αυτό και ο στόχος είναι το διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, για να επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή των σημερινών συσχετισµών είναι εφικτή και περνά μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης.


Σχολιάστε εδώ