Ένα μεγάλο επενδυτικό έργο στην Ιθάκη ξε­μπλοκάρει…

Ένα μεγάλο επενδυτικό έργο στην Ιθάκη ξε­μπλοκάρει…

Ένα μεγάλο επενδυτικό έργο στην Ιθάκη, που είχε προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και είχε μείνει για μεγάλο διάστημα παγωμένο, ξε­μπλοκάρει, μειώνοντας το κόστος της επένδυσης.

Το έργο «Ithaka Odyssey» έχει φθάσει λίγο πριν από την υλοποίησή του. Προβλέπει συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει τουριστικό χωριό και τουριστικές υποδομές με καταδυτικό πάρκο και μαρίνα, σε χώρο 1.550 στρεμμάτων στην Περαχώρα, στο νότιο τμήμα της Ιθάκης.

Το συγκρότημα υπολογίζεται ότι θα έχει χωρητικότητα 2.500 επισκεπτών, με ένα κεντρικό ξενοδοχειακό συγκρότημα και οικιστικές περιοχές, ενώ θα περιλαμβάνει πλήθος ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα εστίασης, ελικοδρόμιο, υδατοδρόμιο, μαρίνα και όλα τα δίκτυα υποστήριξης που χρειάζονται για την άψογη λειτουργία του.

Το έργο θα υλοποιήσουν εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, με χρηματοδότηση που θα προέλθει από ίδια κεφάλαια και δανεισμό.
Η υλοποίηση αυτού του έργου θα απογειώσει τουριστικά την Ιθάκη, που είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων.

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε στην Αθήνα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο ITF, που έγινε στο Ρίμινι της Ιταλίας, ο Κεφαλονίτης αθλητής Σωκράτης Βαλλιάνος.
Στόχος του τώρα είναι η πρόκριση για την κατηγορία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πάντα επιτυχίες.


Αν ήξερε το εμβληματικό κτίριο Κοσμετάτου, που διασώθηκε από τη μανία των σεισμών του 1953, ότι θα ερχόταν η στιγμή που έξω από τα παράθυρά του θα αγνάντευε κοκοφοίνικες, μάλλον θα είχε προτιμήσει να γκρεμισθεί…

Τελικά, από την επιδημία του κοκοφοίνικα δεν γλίτωσε ούτε η Σκάλα.
Έκπληκτοι οι Σκαλισιανοί είδαν κατά μήκος της εκπληκτικής παραλίας τους να υψώνονται οι ξενόφερτοι για το ύφος του νησιού κοκοφοίνικες.
Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι η απάθεια με την οποία παρακολουθεί ο κόσμος την επιδρομή όσον αφορά την αλλαγή του ύφους του νησιού.
Εκτός και αν τους τη «φυλάνε» για τον Μάιο…

Σχολιάστε εδώ