Πολύ φτωχό  το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ φτωχό το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

-Τα ανοίγματα του Τσίπρα δεν έφεραν ονόματα πρώτης γραμμής

Ύστερα από… κυοφορία πολλών ημερών και ουκ ολίγες αρνήσεις, τελικά συμπληρώθηκε η λίστα με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το… παιχνίδι των εκλογών αλλά και να ξεχαστεί η «γκάφα» με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ρίξει ισχυρά «χαρτιά» στη μάχη των ευρωεκλογών.

Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα από τον χώρο των τεχνών αλλά και της λεγόμενης ελληνικής showbiz, με τον Αλέξη Γεωργούλη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας το τελευταίο διάστημα.

Ο λαρισαίος ηθοποιός εμφανιζόταν θετικός να δώσει τη μάχη για την Ευρωβουλή, ωστόσο οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις έβαζαν «φρένο» στις φιλοδοξίες του για πολιτική καριέρα, αντιρρήσεις οι οποίες κάμφθηκαν εντέλει.

Η αρχική σκέψη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήθελε να δώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα, με υψηλούς συμβολισμούς, επιβεβαιώνοντας το διαιρετικό σχήμα Αριστερά – Δεξιά, δεν υλοποιήθηκε. Και αυτό διότι πολλοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, προκαλώντας πολλούς πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα βαριά ονόματα που όλοι περίμεναν δεν ήρθαν ποτέ και έμειναν μόνο οι συζητήσεις για την υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά και του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη, ενώ έριδες προκαλεί ακόμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η περίπτωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, γιου του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε και με στελέχη της πρώτης γραμμής όσον αφορά την είσοδό τους στο ευρωψηφοδέλτιο. Μεταξύ αυτών ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Γιάννης Δραγασάκης, που αρνήθηκε, η Έφη Αχτσιόγλου –αρνήθηκε επίσης– και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχει πυκνώσει τις πολιτικές του τοποθετήσεις, αλλά ήταν τελείως αρνητικός να τοποθετηθεί επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο. Στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η κριτική με βάση την οποία η μάχη των ευρωεκλογών δεν δίνεται με ιδεολογικούς όρους, αλλά με όρους casting, θυμίζοντας πως για πολλά ονόματα δεν έχουν ερωτηθεί όλοι.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε με το casting όσον αφορά την υποψηφιότητα του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη, που ανακοινώθηκε προχθές. Μεταξύ άλλων, στη λίστα είναι η Κυριακή Μάλαμα (σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ο μουσικός Ρος Ντέιλι, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος και η Νατάσα Ρωμανού (καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia και Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA).

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιασθεί αύριο το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.


Σχολιάστε εδώ