Τι συζήτησε ο Τέρενς στα Σκόπια – Για ποιον λόγο πήγε;

Τι συζήτησε ο Τέρενς στα Σκόπια – Για ποιον λόγο πήγε;

Σε ένα από τα διαλείμματα των υπερατλαντικών περιπλανήσεών του, όπως μαθαίνουμε από το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε συναντήσεις στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τους υφυπουργούς Εξωτερικών Αντρέι Ζερνόφσκι και Διασποράς Έντμοντ Αντέμι, ενώ έγινε δεκτός και από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Όσο ο κ. Κουίκ επιλέγει τα ωραία, πολυτελή και εξωτικά ταξίδια, με τη χορηγία του ελληνικού κράτους (καθώς προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση 100 ευρώ σε υπηρεσιακά ταξίδια) δεν μας ενδιαφέρει.
Όμως, ίσως θα έπρεπε κάποιος να μας εξηγήσει τι ακριβώς συζήτησε ο κ. Κουίκ με τον ομόλογό του, υπεύθυνο για θέματα «μακεδονικής διασποράς», στην επίσκεψή του στα Σκόπια.

Μήπως για το πώς θα συνεργασθούν η ελληνική και η «μακεδονική διασπορά» στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ και στον Καναδά; Εκεί που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την πιο ακραία επίθεση από όσους επιβουλεύονται την ελληνικότητα της Μακεδονίας;

Πραγματικά, τι ακριβώς συζήτησε ο κ. Κουίκ;

Γιατί υπάρχει και μία ακόμη χειρότερη εκδοχή. Οι Σκοπιανοί θεωρούν ότι στη «διασπορά» τους περιλαμβάνονται και οι συγγενείς των Αιγαιατών Μακεδόνων, που ξέμειναν μετά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα…

Φωτό: viadiplomacy.gr


Σχολιάστε εδώ