Σόκαρε η σύλληψη του Λυκουρέζου

Σόκαρε η σύλληψη του Λυκουρέζου

Σήμερα, Δευτέρα, πρόκειται να απολογηθούν ενώπιον του εφέτη – ειδικού ανακριτή οι δικηγόροι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος, εναντίον των οποίων εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση από κοινού. Η σύλληψή τους, την Παρασκευή, και ειδικά ο τρόπος που έγινε προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο, ειδικότερα δε του κ. Λυκουρέζου, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον επιφανείς δικηγόρους της χώρας.

Σοκαρισμένος εμφανίσθηκε και ο ίδιος ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος σε σύντομη δήλωσή του, όσο βρισκόταν στον προθάλαμο του ανακριτή, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του, είπε τα εξής χαρακτηριστικά: «Εγώ και ο Θόδωρος μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν…»

Ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου δήλωσε ότι οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές, υπό δύο βασικές προϋποθέσεις: Να είναι σύμφωνες με τον νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Σημείωσε μάλιστα ότι «το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα». «Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας», πρόσθεσε.

Η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς μετά την απολογία τους εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο δικηγόρων. Αν, δηλαδή, θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα κριθούν προφυλακιστέοι.


Σχολιάστε εδώ