Παραδιάς: Ενημέρωση, παράταση, απαλλαγή, επίλυση και αξιοποίηση

Παραδιάς: Ενημέρωση, παράταση, απαλλαγή, επίλυση και αξιοποίηση

Επτά προτάσεις για την έγκαιρη και αποτελεσματική κατάρτιση του Κτηματολογίου περιλαμβάνει το υπόμνημα που απέστειλε η ΠΟΜΙΔΑ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και τη διοίκηση του φορέα:

1. Άμεση διεξαγωγή πανελλήνιας ενημερωτικής καμπάνιας στα ΜΜΕ για την ανάγκη και τη διαδικασία δήλωσης στο Κτηματολόγιο.

2. Ενιαία παράταση όλων των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν τόσο οι κάτοικοι εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

3. Απαλλαγή των αγροτών για τα επιπλέον των δύο δικαιωμάτων επί αγροτικών ακινήτων στην ίδια περιφερειακή ενότητα και όχι ανά προκαποδιστριακό δήμο, όπως έχει παράνομα ερμηνευθεί η σχετική διάταξη.

4. Άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος των εκτός σχεδίου ακινήτων της χώρας, αντίστοιχη με αυτή των εντός σχεδίου.

5. Άμεση επίλυση του προβλήματος των χορτολιβαδικών εκτάσεων και των πρόσφατα δασωθέντων αγρών.

6. Παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των πρώτων εγγραφών μέχρι τη συμπλήρωση 20ετίας από την έναρξη λειτουργίας κάθε κτηματολογικού γραφείου.

7. Περιέλευση των αδήλωτων και αγνώστου ιδιοκτήτη ακινήτων στους δήμους και όχι στο Δημόσιο. Οι δήμοι ξέρουν, μπορούν και θα αξιοποιήσουν τα αστικά ακίνητα για δημιουργία «κοινωνικής κατοικίας» και τα αγροτικά για αποκατάσταση ακτημόνων αγροτών, σε αντίθεση με το Δημόσιο, το οποίο αδυνατεί πλήρως να τα αξιοποιήσει, πλην της περιέλευσής τους στο Υπερταμείο!


Σχολιάστε εδώ