«Πάγωσαν» οι 120 δόσεις για τις οφειλές στην Εφορία!

«Πάγωσαν» οι 120 δόσεις για τις οφειλές στην Εφορία!

Βέτο έβαλαν οι… «θεσμοί»

-Το «κούρεμα» των προστίμων και των προσαυξήσεων στις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα το πληρώσουν οι… συντάξεις!

Μας δουλεύουν οι… εταίροι μας. Υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, ότι κάναμε τη… θητεία μας στα κάτεργα, όμως κάθε άλλο παρά… απελευθερωθήκαμε. Η κυβέρνηση δεν έχει καν το δικαίωμα να προχωρήσει χωρίς το ok των περιβόητων «θεσμών» στη ρύθμιση σε 120 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην Εφορία, οι οποίες… αισίως έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται κάθε μέρα ο χορός των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Μάλιστα, είχε… διαρρεύσει από το Μαξίμου ότι η πληρωμή σε δόσεις των οφειλών στην Εφορία θα συνοδευόταν από «κούρεμα» των προσαυξήσεων και των προστίμων, τελικά όμως οι «θεσμοί» έβγαλαν απαγορευτικό, γιατί θέλουν να βάλουν χειρότερους όρους, στους οποίους πολύ λίγοι από τους οφειλέτες θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Με αποτέλεσμα το Δημόσιο να μην εισπράττει και οι οφειλέτες να μη βλέπουν αύριο…

Οι συντάξεις, το θύμα…
Αντίθετα, προχωράει η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν φτάσει κοντά στα 33 δισ. ευρώ. Ρύθμιση στην οποία θα υπαχθούν οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από 1/1/2002 μέχρι το τέλος του 2018 και θα προβλέπει έκπτωση επί των προσαυξήσεων, των προστίμων κ.λπ. Οι δόσεις θα είναι 120, με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

Για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση, θα πρέπει να έχει καταβάλει τις εισφορές από 1/1/2019 και εφεξής. Η εφάπαξ καταβολή της οφειλής θα έχει έκπτωση 100% επί των προστίμων, προσαυξήσεων κ.λπ., ενώ για την τμηματική καταβολή θα προβλέπεται έκπτωση 50%. Η υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις θα μπορεί να γίνει μέχρι τις 30/9/2019.

Όλες αυτές οι εκπτώσεις και τα «κουρέματα», όμως, κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι. Τα χρήματα αυτά θα λείψουν από το Ταμείο του ΕΦΚΑ και το έλλειμμα θα καλυφθεί με «κούρεμα» των συντάξεων! Που σημαίνει ότι χαμένοι θα είναι οι συνταξιούχοι.


Σχολιάστε εδώ