Φοβίζει το Μαξίμου η άγρια κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

Φοβίζει το Μαξίμου η άγρια κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

-Τα «όργια» που έγιναν στο ΥΠΕΞ δεν έχουν προηγούμενο, λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
-Κοτζιάς: Είσαι εθνικός συκοφάντης

Τις παράπλευρες απώλειες από τη σκληρή διαμάχη Π. Καμμένου και Ν. Κοτζιά φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σημείο α­ντιπαράθεσης αποτελούν πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και υπό ορισμένες προϋποθέσεις είναι πιθανό να αγγίξουν ακόμη και τον πρωθυπουργό.

Το νέο επεισόδιο στη σύγκρουση των πρώην υπουργών και κυβερνητικών εταίρων εξελίχθηκε προχθές, Παρασκευή, όταν από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε βάρος του κ. Κοτζιά. Προέβη δε σε βαρύτατες καταγγελίες για ε­μπλοκή του στην υπόθεση σύναψης σύμβασης εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών με ιδιωτική εταιρεία για την έκδοση βίζας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προσθέτοντας ότι τα «όργια» που έγιναν στο ΥΠΕΞ δεν έχουν προηγούμενο. «Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια απλή Παρασκευή για τον Κοτζιά», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «με συντονισμό του κ. Κοτζιά υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του προέδρου της επιτροπής που ήλεγχε τον διαγωνισμό με εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρείας, ούτως ώστε ο διαγωνισμός να κατακυρωθεί στη συγκεκριμένη εταιρεία».

Προς επίρρωση των καταγγελιών παρουσίασε σειρά e-mails που αντηλλάγησαν μεταξύ στελεχών του ΥΠΕΞ και εκπροσώπων της εν λόγω εταιρείας. Απαντώντας, ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς που υπονομεύουν τη δημοκρατία. Χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «εθνικό συκοφάντη» και ότι τα στοιχεία που παρουσίασε είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς συκοφάντες».

Υπεραμύνθηκε της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του διαγωνισμού για τις βίζες, ενώ άσκησε κριτική σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου, διότι έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Καμμένο να μετατρέψει τη Βουλή σε αίθουσα δικαστηρίου, χωρίς εκείνος να έχει το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του. Επίσης χαρακτήρισε «βρώμικη» τη συζήτηση και επικαλέσθηκε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, λέγοντας ότι η συζήτηση αυτή δεν έπρεπε να γίνει, διότι ζητήματα που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση δεν μπορούν να συζητηθούν στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι δεν βλέπει καμιά σκιά νομιμότητας στη σύμβαση για τις βίζες και τόνισε ότι τα στοιχεία που έχει ως τώρα μελετήσει δεν δείχνουν καμιά παρανομία, επιφυλάχθηκε ωστόσο να μελετήσει και τα νέα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος.

Φωτό: ethnos.gr


Σχολιάστε εδώ