Στο σφυρί βγάζει η Eurobank…

Στο σφυρί βγάζει η Eurobank…

…δύο μεγάλα πακέτα οικιστικών και εμπορικών ακινήτων. Πρόκειται για 943 ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 120 εκατ. ευρώ.

Με την κίνηση αυτή, που αποτελεί την πρώτη μαζική ρευστοποίηση ακινήτων τα οποία συνδέονται με δάνεια που είναι στην πλήρη κατοχή της τράπεζας, θέλει να καταγράψει τις διαθέσεις της Αγοράς.

Το ένα πακέτο είναι το «Opus», με 258 εμπορικά ακίνητα, συνολικής αξίας 88 εκατομυρίων ευρώ, και το δεύτερο το «Star», με 685 ακίνητα (410 οικιστικά, 115 εμπορικά, 130 οικόπεδα και κάποια αγροτεμάχια ή βιομηχανικά ακίνητα), συνολικής αξίας 30,6 εκατομυρίων ευρώ.

Ξεφορτώνει και η Εθνική
Δεύτερο πακέτο «κόκκινων» δανείων έχει βγάλει στο… παζάρι η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για το πακέτο «Mirror», με δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ. Το ενδιαφέρον, όμως, μονοπωλεί το πακέτο «Symbol» με 13.000 δάνεια, τα οποία χρωστούν 4.180 πολύ μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα δάνεια αυτά έχουν καταγγελθεί από την τράπεζα και έχουν εξασφαλίσεις επί 8.000 ακινήτων. Η ονομαστική αξία τους είναι 950 εκατ. ευρώ και μαζί με τους τόκους ξεπερνά το 1,6 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ