Γνώρισε τον νέο πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου
Aπό το μεσημέρι της Τρίτης (16/4) ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι ο νέος πρόεδρος της Super League, αφού στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε νίκησε τον Μάκη Γκαγκάτση και θα διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη.
Ο Μηνάς Λυσάνδρου γεννήθηκε το 1980 στην Κύπρο και η σχέση του με το ποδόσφαιρο ήταν προδιαγεγραμμένη. Ήταν γιος του Στέφανου Λυσάνδρου ο οποίος υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Ο πατέρας του νέου προέδρου της Super League αγωνίστηκε επί 13 χρόνια στην κυπριακή ομάδα πραγματοποιώντας 354 συμμετοχές, ενώ αγωνίστηκε και με την Εθνική ομάδα της Κύπρου 20 φορές.
Κάπως έτσι το μικρόβιο του ποδοσφαίρου ήταν σχεδόν αδύνατο να μην μπει στον Μηνά Λυσάνδρου. Από μικρή ηλικία μπήκε στις ακαδημίες της Ανόρθωσης και έμεινε στις τάξεις της μέχρι τα είκοσί του χρόνια. Τότε, αποφάσισε να συγκεντρωθεί στις σπουδές του στη Νομική, η οποία πάντοτε αποτελούσε τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη. Για αυτό το λόγο ήρθε στην Αθήνα, όπου για αρκετά χρόνια συνέχισε να παίζει, αλλά σε μικρότερες κατηγορίες.
Άγιοι Ανάργυροι, Πανθησειακός, Χαϊδάρι και Νέα Ιωνία είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που αγωνίστηκε μέχρι το 2009 όταν και αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 29 ετών.
Παράλληλα, με το ποδόσφαιρο συνέχισε και τις σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο του από την Νομική Αθηνών το 2006. Μάλιστα, την ημέρα που έμαθε ότι πήρε το πτυχίο έζησε και την μεγαλύτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Στις 9 Νοεμβρίου του 2006 το Χαϊδάρι απέκλεισε στα πέναλτι την ΑΕΚ και πήρε την πρόκριση στη φάση των “16” του Κυπέλλου έχοντας τον Μηνά Λυσάνδρου στο ρόστερ της. Μία από τις επιθυμίες του όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ήταν να μείνει κοντά στο ποδόσφαιρο. “Θέλω να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Το ελπίζω δηλαδή… Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής” είχε δηλώσει συνέντευξή του στο “Goal”.
Έτσι και έγινε. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στην Σουηδία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με αντικείμενο τους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς και στη συνέχεια στο ISDE στην Μαδρίτη με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μείνει κοντά στο αγαπημένο του ποδόσφαιρο έχοντας συνεργασία με πολλές ομάδες, αλλά και ποδοσφαιριστές. Μερικές από τις επιτυχίες που του έχουν πιστωθεί ήταν η αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα το 2016, αλλά και η υπόθεση “Λόπεθ” με τον Ηρακλή.
Για όσους δεν τον θυμούνται ο “γηραιός” είχε χάσει τρεις βαθμούς λόγω οφειλής στον ποδοσφαιριστή, Ντάνι Λόπεθ. Τελικά, μετά τις ενέργειες που έκανε ο Μηνάς Λυσάνδρου οι τρεις βαθμοί επιστράφηκαν στον Ηρακλή έπειτα από σχετική απόφαση της FIFA.
Οι χειρισμοί του στη συγκεκριμένη υπόθεση αποτέλεσαν και εφαλτήριο για να τον προσεγγίσει η ΑΕΚ. Βέβαια, η σχέση με τους κιτρινόμαυρους είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Ο νυν διευθύνων σύμβουλός της ΑΕΚ είχε κληθεί να διαχειριστεί υπόθεση που την αφορούσε πριν από μια πενταετία και μάλιστα ως… αντίδικος. Ο Λυσάνδρου υπήρξε δικηγόρος του Σεμπάστιαν Σάχα, του Φαμπιάν Βάργκας και του Γιώργου Αλεξόπουλου στη διεκδίκηση των οφειλών τους από την ΑΕΚ, στο μακρινό 2012.
Τον Οκτώβριο του 2016 ο Μηνάς Λυσάνδρου διαδέχτηκε στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Αλέξη Δέδε. Για πολλούς η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτέλεσε έκπληξη, όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε κάνει μία προσεκτική επιλογή.
Για αυτό το λόγο ο ισχυρός άνδρας των κιτρινόμαυρων φρόντισε να τον στηρίξει από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο σύλλογο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον παρουσίασε στους ανθρώπους της εταιρείας λέγοντας ότι αυτός θα κάνει “το απόλυτο κουμάντο στην ΠΑΕ”. Κάτι που γίνεται πράξη μέχρι και σήμερα.
Είναι αυτός που ορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές για κάθε σοβαρό θέμα που αφορά την ΠΑΕ σε ποδοσφαιρικό και εταιρικό επίπεδο. Κοινώς είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ με όλους τα σημαίνοντα πρόσωπα της ποδοσφαιρικής Ένωσης.
Πέρα από το κομμάτι της διοίκησης της εταιρίας ο Μηνάς Λυσσάνδρου συνέχισε να την εκπροσωπεί και σε όλες τις δικαστικές της διαμάχες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η εκδίκαση του περσινού ματς με τον ΠΑΟΚ με τους περισσότερους να χρεώνουν την επικράτησε των κιτρινόμαυρων σε εκείνον.
Φυσικά, αυτή δεν ήταν η μοναδική υπόθεση που χειρίστηκε. Μαζί με την Αγγελική Αρκάδη έφεραν εις πέρας τη δύσκολη υπόθεση με τον Άγιαξ, καθώς αποφεύχθη ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που ήταν πολύ πιθανό να συμβεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχαν οι κιτρινόμαυροι.
Τέλος, το περασμένο καλοκαίρι επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές του ικανότητες στις διαπραγματεύσεις, αφού ήταν αυτός που χειρίστηκε τα deal με τη Ρόμα και την Τορίνο, για τους δανεισμούς των Πόνσε και Μπογέ αντιστοίχως.
Πηγή: news24.gr