Ήταν κακός μαθητής, έγινε ο καλύτερος σεφ στο Λονδίνο

Ήταν κακός μαθητής, έγινε ο καλύτερος σεφ στο Λονδίνο

«Πρέπει να ήμουν γύρω στα 14 όταν μαγείρεψα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πειραματιζόμουν με ελληνικές συνταγές. Μου άρεσε να δημιουργώ. Στο σχολείο ήμουν κακός μαθητής. Ζήτησα από τους γονείς μου να με γράψουν σε σχολή μαγειρικής. Δεν ήμουν από τους πιο επιμελείς. Έπιανα, όμως, τα πράγματα εύκολα. Διέθετα ίσως ένα είδος ενστίκτου και αποφοίτησα ανάμεσα στους πρώτους».

«Το Λονδίνο προέκυψε ξαφνικά. Εκείνη την εποχή εργαζόμουν στο ξενοδοχείο Cape Sounio. Ήμουν μόλις 21 ετών και δέχθηκα πρόταση για τη θέση του sous-chef. Αρνήθηκα. Δεν ήμουν έτοιμος. Ήθελα να αποκτήσω κι άλλη εμπειρία. Μια εμπειρία ζωής, θα έλεγα. Μάζεψα τα πράγματά μου και ήρθα στο Λονδίνο.

Στο Pied a Terre, όπου σήμερα είμαι executive chef, βρέθηκα το 2011 και ξεκίνησα ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Μέσα σε δύο χρόνια, το 2013, ήμουν πλέον ο sous-chef του εστιατορίου. Αποφάσισα να φύγω ξανά. Το 2016 έκανα δοκιμαστικό για το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο Per Se στη Νέα Υόρκη. Έγινα δεκτός.

Ο ιδιοκτήτης όμως του Pied a Terre δεν θέλησε να με αφήσει να φύγω και μου πρότεινε να αναλάβω ένα άλλο εστιατόριο ιδιοκτησίας του, το L’ Autre Pied. Όταν αυτό πουλήθηκε, επέστρεψα στο Pied a Terre ως executive chef πλέον.

Το αστέρι Michelin ήρθε με πολύ κόπο, ξενύχτια, κούραση. Έρχομαι στις οκτώ το πρωί στο εστιατόριο και δεν φεύγω πριν από τις 12 το βράδυ».

Υπογραφή: Ασημάκης Χανιώτης, στα 29 του χρόνια ο νεότερος σεφ με αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Φωτό: glow.gr


Σχολιάστε εδώ