Τσίπρας: Καθιερωθήκαμε  ως κεντρώο αριστερό κόμμα!

Τσίπρας: Καθιερωθήκαμε ως κεντρώο αριστερό κόμμα!

Τα χαρτιά του άνοιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στον αρχισυντάκτη Ευρώπης του «Economist» Κρίστοφερ Λόκγουντ.

«Καθιερωθήκαμε ως κεντρώο αριστερό κόμμα», ήταν το πιο ενδιαφέρον που του είπε, όπως δήλωσε στη συνέντευξή του στα «Νέα» ο Κρ. Λόκγουντ, ο οποίος σε άρθρο του είχε παρομοιάσει τον πρωθυπουργό με τον Σωκράτη πριν πιει το κώνειο. Του δήλωσε επίσης ότι θα κερδίσει τις εκλογές, «όμως η εντύπωσή μου είναι ότι δεν το πιστεύει, διότι μιλούσε για την παρακαταθήκη που αφήνει και όχι για το τι θα συμβεί σε μια επόμενη θητεία. Αισθάνθηκα ότι βρίσκεται μπροστά σε ήττα».

Τόνισε, πάντως, ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας. Επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του ο Κρίστοφερ Λόκγουντ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως ένα κόμμα αριστερού λαϊκισμού, αλλά δεν είναι πλέον έτσι. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα που μου είπε ήταν ότι ‘‘καθιερωθήκαμε ως κεντρώο αριστερό κόμμα’’. Παραξενεύτηκα, οι περισσότεροι θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα της άκρας Αριστεράς, το λέει εξάλλου το όνομά του.

Ο Τσίπρας είναι πραγματιστής. Με τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει χώρος και κινείται για να τον κερδίσει».


Σχολιάστε εδώ