Προοδευτική Συμμαχία, από τον Καμμένο στα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ

Προοδευτική Συμμαχία, από τον Καμμένο στα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ

-Από τη ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοχαρόπουλος και Χατζησωκράτης θα είναι υποψήφιοι σε κάποιον τομέα της πρώην Β΄ Αθηνών και σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας αντίστοιχα

Πασοκοποιείται όλο και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως ονομάζεται το νέο σχήμα, μετά και το προσκλητήριο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Γαλάτσι το περασμένο Σάββατο.

Η ανακοίνωση –το βράδυ της Πέμπτης– της εκλογικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας προοδευτικής συμμαχίας για τις ευρωεκλογές, στον απόηχο της συγκέντρωσης στο Γαλάτσι, είχε έ­ντονο άρωμα ΠΑΣΟΚ.
Κοιτάζοντας κανείς τα ονόματα βλέπει πολλούς νέους συμμάχους του Αλ. Τσίπρα, αρκετούς από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Εκτός από τα γνωστά ονόματα, όπως του Θάνου Μωραΐτη, του Στέφανου Τζουμάκα, του Γιάννη Ραγκούση, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στην επιτροπή συμμετέχουν οι πρώην βουλευτές Χάρης Τσιόκας, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος και Δημήτρης Πιπεργιάς.

Οι τρεις τελευταίοι ήταν πολιτικοί φίλοι του Γεράσιμου Αρσένη και πλέον έχουν στενή πολιτική σχέση με τη Λούκα Κατσέλη.
Επίσης συστρατεύονται και άλλα πασοκογενή στελέχη, εκτός του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, όπως η Τάνια Καραγιάννη από την ΑΔΕΔΥ, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου, που πολιτευόταν στην Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, η δικηγόρος Έλλη Ντεντιδάκη, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά βουλευτή Πειραιά Αντώνη Ντε­ντιδάκη κ.ά.

Στην επιτροπή συμμετέχει και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, που εδώ και καιρό συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μετά τη συμμαχία με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στις βουλευτικές εκλογές.

Πάντως, όπως φαίνεται, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα είναι υποψήφιος με σταυρό είτε σε κάποιον από τους τομείς της πρώην Β’ Αθηνών είτε στην Ημαθία, ενώ έχει αποκλειστεί η συμμετοχή του στο Επικρατείας, όπου θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ – μάλλον ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Και αυτό για να υποστηριχθεί ότι η συνεργασία Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου έγινε στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και όχι με στόχο την επανεκλογή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.


Σχολιάστε εδώ