Π. Ψωμιάδης: Άλλο ανοιχτή πόλη, άλλο ξέφραγο αμπέλι

Π. Ψωμιάδης: Άλλο ανοιχτή πόλη, άλλο ξέφραγο αμπέλι

Οι τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη –λεγόμενη– μικροεγκληματικότητα να έχει εκτοξευθεί στα ύψη, έχει φωλιάσει τον φόβο στις καρδιές των κατοίκων της και διασύρει ανεπανόρθωτα την εικόνα της Θεσσαλονίκης στους επισκέπτες της πόλης.

Αυτή είναι μια Θεσσαλονίκη που δεν μας αρμόζει, που έχει παραδοθεί στο περιθώριο. Έρμαιο στις διαθέσεις ψευτοκουλτουριάρηδων, επαγγελματιών του προοδευτισμού, που αντιλαμβάνονται την πόλη ως ξέφραγο αμπέλι, στο όνομα της υποταγής στα ιδρύματα του εξωτερικού, που αλωνίζουν ανενόχλητα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, που ανελήφθησαν ώστε η πόλη να σπάσει τα δήθεν συντηρητικά «δεσμά» της, μας έχουν οδηγήσει στο άλλο άκρο, στο απροχώρητο. Ζούμε σε μια πόλη όπου οι κάτοικοί της έχουν φτάσει στο σημείο να φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους της μέρα μεσημέρι, δεν συζητάμε καν για την ανασφάλεια, ακόμη και σε κεντρικές οδούς, μετά τη δύση του ήλιου.

Η κατάσταση στη Ροτόντα αλλά και εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκεί η ανομία βασιλεύει, η Δημοτική Αρχή είναι α­πούσα, οι πολίτες νιώθουν μόνοι τους, εγκαταλελειμμένοι.

Η ζοφερή αυτή εικόνα, όπως έχει διαμορφωθεί, είναι πλέον σαφές πως αποτελεί μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου που στοχεύει στην περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση του κέντρου της πόλης. Κάποιοι θέλουν μια νέα Ομόνοια, μια νέα πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Να εκδιωχθούν οι κάτοικοι, να φύγουν προς τα έξω, αναζητώντας ασφάλεια, αναβάθμιση της ποιότητα ζωής τους. Την ίδια ώρα καταρρέει η εμπορική αξία όλων των ακινήτων, κάποιοι αγοράζουν ιδιοκτησίες σε εξευτελιστικές τιμές.

Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Θεσσαλονικείς πως αυτή η παρανοϊκή κατάσταση τελειώνει σε μερικούς μήνες. Εάν οι πολίτες με εμπιστευτούν και με τιμήσουν με την ψήφο τους, το κέντρο της πόλης θα αλλάξει όψη.

Οι εικόνες των λαθρομεταναστών που κάνουν κατάληψη στην πλατεία Αριστοτέλους θα τελειώσουν.
Η πόλη θα φωτιστεί από άκρο σε άκρο, θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Αστυνομία για την αποτελεσματικότερη δυνατή αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης, για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών. Εμείς θα υπερασπισθούμε την πόλη μας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να παρακολουθεί ως παρατηρητής την επέλαση της ανομίας. Και αυτό αποτελεί ρητή μου δέσμευση. Η πόλη έχει νόμους και κανόνες που οφείλουν όλοι να σέβονται.
Άλλο ανοιχτή πόλη και άλλο ξέφραγο αμπέλι και κατάλυση της νομιμότητας. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα. Μέχρι εδώ.


Σχολιάστε εδώ