Οι Ερινύες είναι εδώ…

Οι Ερινύες είναι εδώ…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


«Το 2012 προσπαθήσαμε να σώσουμε μια χώρα από τα βράχια και το ευχαριστώ σε αυτή την προσπάθεια είναι να εμφανίζομαι ύποπτος μιας άθλιας συναλλαγής», είπε σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Novartis στο πολιτικό της σκέλος «φαρσοκωμωδία».

Και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο κακό που έκανε αυτή η υπόθεση είναι το «δηλητήριο» που αφήνει στην κοινωνία. Στην ερώτηση αν θα περίμενε μια συγγνώμη, η απάντησή του ήταν: «Η συγγνώμη δεν είναι κάτι που μπορείς να αξιώσεις νομικά. Είναι θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς».

Ο κ. Πικραμμένος κατέληξε με μια βαριά αιχμή εναντίον εκείνων που χειρίστηκαν την εν λόγω υπόθεση: «Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι εισαγγελείς, αν ήταν μια υπόθεση στο ΣτΕ, τα στοιχεία αυτά δεν θα ήταν επαρκή».


Ρωτήθηκε ο Λίνος – Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ποια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα στα οποία το Δικαστήριο θα κληθεί να λάβει θέση.

«Θα ξεχώριζα δύο: την εμπορία ανθρώπων, ζήτημα που σχετίζεται και με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, και τη μαζική καταγραφή μεταδεδομένων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω κινητών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Με άλλα λόγια, την επίδραση σύγχρονων τεχνολογιών στην ιδιωτικότητα όλων μας», ήταν η απάντησή του.


Αλλουνού Θεού παιδιά είναι οι κωφοί τηλεθεατές για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία ακυρώνει τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 9 μ.μ. στη νοηματική για να μεταδίδει ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλα αθλητικά γεγονότα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Και θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο την Τρίτη από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, διεκδικώντας το αυτονόητο: «Μια ΕΡΤ αληθινά ανοιχτή σε όλους».

Να είμαστε, όσο περισσότεροι μπορούμε, εκεί.


Ο ΟΠΑΠ δείχνει πόσο κοντά είναι στον κόσμο που έχει πρόβλημα. Μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας. Καλύπτει όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης στα ακριτικά νησιά.
wΑναδρομικά 360.000 ευρώ ζητάνε οι συνταξιούχοι βουλευτές. Υπάρχουν και όρια. Δεν είναι επάγγελμα το βουλευτικό αξίωμα. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία τα βγάζουν πέρα, καλό είναι να μην προκαλούν.


Ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της Κύπρου, ο Γιαννάκης Ομήρου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, γράφει σε άρθρο του για τον Αντώνη Βγό­ντζα, που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει, αλλά έφυγε πρόωρα:

«Ο Αντώνης Βγόντζας, που τον χάσαμε πριν λίγες μέρες, υπήρξε μια γλυκύτατη φυσιογνωμία συνέπειας, αγωνιστικότητας, συνεχούς προσφοράς, ηθικού μεγαλείου.

Τον αποχαιρετούμε με ένα σεμνό αντίο».

Φωτό: thepaper.gr


Σχολιάστε εδώ