ΕΦΚΑ: Παράταση του κλιμακίου για επίσπευση έκδοσης συντάξεων

ΕΦΚΑ: Παράταση του κλιμακίου για επίσπευση έκδοσης συντάξεων

Την παράταση της λειτουργίας των κλιμακίων που έχουν συσταθεί από τους υπαλλήλους των τμημάτων απονομών συντάξεων του φορέα, ώστε να επισπευσθεί με την υπερωριακή τους απασχόληση, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, η έκδοση των υφισταμένων ληξιπρόθεσμων εκκρεμών αιτήσεων, που κατά την κυβέρνηση είναι γύρω στις 40.000, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ.

Η νέα παράταση θα ισχύσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2019. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα κλιμάκια αυτά κρίνονται ως απόλυτα επιτυχημένα, αφού από τότε που λειτουργούν, από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018, κατάφεραν να εκδώσουν περί τις 40.000 αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Επιπλέον, τα κλιμάκια αυτά θα συμβάλουν και στην έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων επικουρικής σύνταξης που έχουν υποβληθεί μετά την 1/1/2015 στο ΕΤΕΑΕΠ και οι οποίες υπολογίζονται στις 96.042.

Μάλιστα πρόκειται να υπογραφεί σύντομα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ, με το οποίο θα καθορίζεται και το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο το οποίο θα έχουν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για να διεκπεραιώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις εκκρεμότητες των αιτήσεων της επικουρικής σύ­νταξης.


Σχολιάστε εδώ