Δικαστήρια θα στήσει και ο Μητσοτάκης!

Δικαστήρια θα στήσει και ο Μητσοτάκης!

-Σαμαράς: Θα πληρώσουν το τίμημα για τη σκευωρία

Τάσεις ρεβανσισμού για την επομένη μέρα εκδηλώνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης να έχουν προκαλέσει… οργή και αγανάκτηση.

Και αν ο χαρακτηρισμός «σκευωρία» για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποτελεί την προμετωπίδα της σφοδρής κριτικής που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η φράση «θα λογοδοτήσουν» αποτελεί τη μόνιμη επωδό των επίσημων ανακοινώσεων της Πειραιώς αλλά και των δημόσιων παρεμβάσεων κορυφαίων στελεχών. Αντανακλούν δε πλήρως το κλίμα που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια –και όχι μόνο– ως προς τη στάση που πρέπει να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία έναντι του Αλ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αν και όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Θα σηκώσουμε και τις πέτρες», υπογραμμίζουν (προειδοποιούν) κορυφαία στελέχη.

«Θα ελέγξουμε μία προς μία κάθε απόφαση, κάθε διορισμό, κάθε προμήθεια. Θα ρίξουμε φως σε κάθε σκοτεινή υπόθεση. Και όπου υπάρχει παράβαση ή παρανομία η υπόθεση θα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης», προσθέτουν.

Στην Πειραιώς εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι έλεγχοι που θα ξεκινήσουν από την επομένη κιόλας των εκλογών θα φέρουν στο φως τα «σημεία και τέρατα» που έχουν συμβεί από το 2015 μέχρι και σήμερα. Περίοπτη θέση στη «μαύρη λίστα» φέρεται να έχουν μια σειρά από υπουργοί, όπως οι Ν. Παππάς (για την εμπλοκή του στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών), Χρ. Σπίρτζης (για τα δημόσια έργα), αλλά και πρώην υπουργοί, όπως ο Π. Καμμένος (για την υπόθεση με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας). Υπάρχει ακόμη η δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015. Όπου εκτός από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα θα βρεθεί σε θέση απολογούμενου και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Θεωρείται βέβαιο ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί πιέσεις από πολλές πλευρές για την πολιτική και ποινική διερεύνηση των χειρισμών της κυβέρνησης στο ζήτημα της Novartis. Συμπαραστάτες θα βρει και από το Κίνημα Αλλαγής. Μάλιστα ο Β. Βενιζέλος έσπευσε να προειδοποιήσει, πρώτον, ότι δεν υφίσταται θέμα παραγραφής των πεπραγμένων της κυβέρνησης και, δεύτερον, ότι η σκευωρία επισύρει βαρύτατες ποινές τόσο για τους «εμπνευστές» όσο και για τους «εκτελεστές» του σχεδίου.

«Σημαιοφόρος» της… θεωρίας του ρεβανσισμού στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Αντ. Σαμαράς. «Θα τους πάω μέχρι τέλους», διαμηνύει –αναφερόμενος στην κυβέρνηση–, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της Novartis. Και όταν μιλάει για τέλος εννοεί τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει ότι με πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα οργανώθηκε ένα «σκοτεινό σχέδιο» με σκοπό τη συκοφάντησή του και τη σπίλωση του προσώπου του. «Θα πληρώσουν το τίμημα για όλα αυτά», τονίζει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του. Μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση ο εκ των στενών συνεργατών του Ν. Τσούτσιας σημείωσε ότι «η προσφορά του κ. Σαμαρά θα είναι να καθίσουν στο σκαμνί οι συνωμότες και οι σκευωροί και να πουν ποιος, πότε».

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ