Αλ. Τσίπρας: Φεύγει πάνω από το κεφάλι μας το ΔΝΤ

Αλ. Τσίπρας: Φεύγει πάνω από το κεφάλι μας το ΔΝΤ

«Μέρα δικαίωσης του δικού σας αγώνα είναι η σημερινή», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού Κοζάνης, αναφερόμενος στους αγώνες τους για να ξαναγίνει αυτόνομος ο Δήμος τους, αίτημα που ικανοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως οι κάτοικοι με τη δράση τους έχουν αναδείξει τον Δήμο σε μια πρότυπη κυψέλη αυτοοργάνωσης, συνεταιριστικής αναγέννησης και πολιτισμού.

«Οι κάτοικοί του Βελβεντού έχουν πετύχει μεγάλα επιτεύγματα. Από τους αιωνόβιους αγροτικούς συνεταιρισμούς, έως τον αυτοδιαχειριζόμενο υδροηλεκτρικό σταθμό του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων. Είναι ακόμα οι λαϊκές συνελεύσεις, το έργο στον τομέα του πολιτισμού και τόσα άλλα» είπε χαρακτηριστικά Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θέσπισε η κυβέρνηση και η οποία θα εξετάσει συνολικά και υπεύθυνα τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και τα αιτήματα των άλλων δήμων που έχουν δυσκολίες.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις τελευταίες εξελίξεις με το ΔΝΤ.

«Οπως εσείς, ως Δήμος Βελβεντού αποκτάτε την αυτονομία σας, έτσι και ως χώρα συνολικά αποκτούμε την αυτονομία μας και την οικονομική μας ανεξαρτησία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Φεύγουν πάνω από το κεφάλι μας αυτοί οι οποίοι έπαιρναν αποφάσεις λάθος τις περισσότερες φορές, το ΔΝΤ, και είμαστε πια σε θέση να χαράξουμε ένα δρόμο, με επίγνωση όμως των δυσκολιών, διότι το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα. Είμαστε όμως σε θέση να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας. Να ξέρουμε εμείς ποιος είναι ο τρόπος για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα και τη χρεοκοπία, αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τους πιο αδύναμους, να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ενώ έθεσε το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας: Ένα είναι το ερώτημα από εδώ και στο εξής, αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα συνεχιστεί ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα ενισχυθεί και θα βρει αντίκρυσμα και στην καθημερινότητα των ανθρώπων ή θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα, στις απολύσεις, στα ασφαλιστικά τύπου Πινοσέτ, στις συνθήκες της χρεοκοπίας; Αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός στις κάλπες».


Σχολιάστε εδώ