Θα δώσει κανένας ποτέ λόγο γι’ αυτήν τη γενοκτονία;

Θα δώσει κανένας ποτέ λόγο γι’ αυτήν τη γενοκτονία;

Σε ένα video οκτώ περίπου λεπτών του Contrast VR, που επιμελήθηκαν δύο γυναίκες δημοσιογράφοι στην Υεμένη, περιγράφεται το δράμα που ζει η μητέρα της Υεμένης σήμερα.

Στο video προβάλλονται μαυροφορεμένες μανάδες που κρατούν στην αγκαλιά τους αποστεωμένα ή τραυματισμένα παιδιά, χτυπημένα από τη χολέρα, με τα ματάκια τους κλειστά…

Κάποιες από τις απαντήσεις που δίνουν οι μητέρες στις ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων είναι γροθιά στο στομάχι του πολιτισμένου κόσμου, σε μια χώρα που «τα παιδιά πέφτουν σαν τα φύλλα» από τη χολέρα και τις βόμβες, σύμφωνα με υπολογισμούς ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 85.000:

«Από το 2015 μία σκέψη κυριαρχεί στο μυαλό μου. Δεν θα φέρω στον κόσμο περισσότερα παιδιά, μέσα σ’ αυτόν τον παράλογο πόλεμο».

«Η μητέρα της Υεμένης είναι κουρασμένη. Όχι μόνον εγώ. Όλες οι μητέρες περνάμε τις νύχτες μας με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να αλλάξουν τα πράγματα, να γίνουν καλύτερα, γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Ούτε εγώ ούτε οι άλλες γυναίκες».

Θα δώσει κανένας ποτέ λόγο γι’ αυτήν τη γενοκτονία;

Στη σκιά αυτών των τραγικών γεγονότων στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο εξέδωσε ψήφισμα για την Υεμένη, τονίζοντας ότι «απαιτεί από τον Πρόεδρο να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τις εχθροπραξίες» στην Υεμένη μέσα σε διάστημα 30 ημερών, εκτός από τις επιχειρήσεις εκείνες που στοχοθετούν την Αλ Κάιντα. Ο Πρόεδρος μπορεί να ζητήσει μια αναβολή, αλλά και πάλι θα χρειασθεί την έγκριση του Κογκρέσου.

Οι υποστηρικτές του ψηφίσματος επιμένουν ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Υεμένη παραβιάζει το Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ότι το Κογκρέσο –και όχι ο Πρόεδρος– καθορίζει το πότε θα συμμετέχει η χώρα σε πόλεμο.

Φωτό: indicator.gr


Σχολιάστε εδώ